Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Χαρτοπαικτική λέσχη στον Άγιο Παντελεήμονα


Κατάστημα στο οποίο διεξάγονταν παράνομα παιχνίδια εντόπισαν οι αστυνομικοί στον Άγιο Παντελεήμονα. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν μάρκες, τράπουλες και ειδικά διαμορφωμένα τραπέζια στα οποία διεξάγονταν τα παιχνίδια.


Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 31χρονο που διοργάνωνε παιχνίδια πόκερ. Συνέλαβαν ακόμη μία 23χρονη από την Αλβανία που εργαζόταν ως σερβιτόρα καθώς και δέκα παίκτες.

Κατά την διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκτός από τράπουλες και μάρκες και το ποσό των 3.355 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

- Σύμφωνα με τον νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την «αγορά των παιγνίων» και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παιχνίδια χωρίς άδεια. Όταν τα παιχνίδια είναι τεχνικά, προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος όποιος μετέχει σε τυχερό παιχνίδι, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...