Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Aνασφάλιστοι εργαζόμενοι και μη έκδοση αποδείξεων το τριήμερο της Αποκριάς στα καταστήματα

Ανασφάλιστους εργαζόμενους είχαν καταστήματα που ελέγχθηκαν από την Οικονομική Αστυνομία το τριήμερο της Αποκριάς, ενώ σε κάποια, όπως διαπιστώθηκε, οι ιδιοκτήτες τους ...ξεχνούσαν να κόψουν αποδείξεις.

Ειδικότερα, ελέγχθηκε ένας μεγάλος αριθμός από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ και καφετέριες στην Αθήνα, τον Πειραιά και σε άλλες περιοχές της Αττικής

Κατά τους ελέγχους αυτούς διαπιστώθηκαν παραβάσεις που σχετίζονται κυρίως με τη μη έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών και την ανασφάλιστη εργασία

Σε μία μίαλιστα περίπτωση συνελήφθη η ιδιοκτήτρια εστιατορίου – ουζερί στον Πειραιά για μη έκδοση 11 φορολογικών στοιχείων – αποδείξεων, αξίας 1.031,5 ευρώ

Παράλληλα με τους ελέγχους ενημερώνονται και οι αρμόδιες υπηρεσίες (ΔΟΥ, ΙΚΑ, Δήμοι κ.λπ.) προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Αναλυτικά οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν:
Σε καφέ – μπαρ στην Αθήνα, διαπιστώθηκε η εργασία τεσσάρων (4) ανασφάλιστων ατόμων (δεν επεδείχθη το προβλεπόμενο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού - Ε.Β.Κ.Ν.Π.), καθώς επίσης το κατάστημα λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια.
Σε εστιατόριο – μπαρ στην Αθήνα, διαπιστώθηκε η εργασία τριών (3) ανασφάλιστων ατόμων (δεν επεδείχθη το Ε.Β.Κ.Ν.Π.).
Σε ψαροταβέρνα στην Ελευσίνα, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τεσσάρων (4) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και η ανασφάλιστη εργασία μίας υπαλλήλου (δεν ήταν καταχωρημένη στο Ε.Β.Κ.Ν.Π.).
Σε εστιατόριο – ουζερί στον Πειραιά, δεν είχαν εκδοθεί έντεκα (11) φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας (1.031,5) ευρώ, καθώς επίσης βεβαιώθηκε διοικητική παράβαση της μη επίδειξης των χειρόγραφα τηρούμενων στοιχείων της επιχείρησης. Σε αυτήν την περίπτωση συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία, η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης (35χρονη ημεδαπή), η οποία με τη σε βάρος της δικογραφία, οδηγείται σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...