Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Σύσκεψη για τις αλλαγές στον κυκλοφοριακό χάρτη του Πειραιά

Οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Πειραιά, με αφορμή την έλευση του τραμ και του μετρό στην πόλη, καθώς και οι επιπτώσεις που θα έχουν στον κυκλοφοριακό χάρτη, συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη που έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου υπό τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων και υπηρεσιών.


 Σκοπός της σύσκεψης ήταν η βελτίωση του συντονισμού, η διαπίστωση προβλημάτων, καθώς και η κατάθεση προτάσεων απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την εύρυθμη συγκοινωνιακή λειτουργία του λιμανιού του Πειραιά, ενόψει της θερινής περιόδου.


«Είμαστε εδώ σήμερα, νωρίτερα από ό,τι συνηθίζεται, για να συζητήσουμε εγκαίρως τη συγκοινωνιακή λειτουργία του λιμανιού του Πειραιά ενόψει της κρίσιμης για τη χώρα θερινής περιόδου», είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης και προσέθεσε ότι σκοπός της συνάντησης είναι η διαπίστωση των προβλημάτων και η έγκαιρη αντιμετώπισή τους. Ο υπουργός Ναυτιλίας, έθεσε ως κύριο στόχο την ετοιμότητα και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων ενόψει της τουριστικής περιόδου, καθώς τα έσοδα από τον τουρισμό είναι ζωτικά για την εθνική προσπάθεια.

«Θέλω να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας για την καλύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και τουριστών σε ακτοπλοΐα και κρουαζιέρα», τόνισε.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του στη σύσκεψη, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ζήτησε τη βοήθεια του δήμου ώστε να εξωραϊστεί ακόμη περισσότερο η εικόνα της πόλης περιφερειακά του λιμανιού, καθώς τη διασχίζουν 12 εκατομμύρια επισκέπτες που αποτελούν και δυνητικά «πελάτες» της. «Η εικόνα του λιμανιού του Πειραιά αποτελεί μέρος της μεγάλης εικόνας της πόλης», κατέληξε.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος του Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου, Αθανάσιος Μπούσιος και Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή, αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος, ο υπεύθυνος Τομέα Κρουαζιέρας ΟΛΠ, Σταύρος Χατζάκος, ο διευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, ταξίαρχος Ιωάννης Διαμαντόπουλος, ο διοικητής Τμήματος Τροχαίας Πειραιά, αστυνομικός διευθυντής Σπυρίδων Λάσκος, ο προϊστάμενος Τελωνειακής Περιφέρειας Αττικής, Απόστολος Τσιγκάκος, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Διαμαντής Κρασσανάκης, ο πρόεδρος του σωματείου των ιδιοκτητών ταξί, Θύμιος Λυμπερόπουλος, ο πρόεδρος της HATTA, Λύσσανδρος Τσιλίδης, και ο κεντρικός λιμενάρχης Πειραιά, αρχιπλοίαρχος ΛΣ, Γεώργιος Σαρρηγιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...