Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ

Να παραμείνει σε Δημόσιο έλεγχο ο ΟΛΠ, ζητά η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Η περαιτέρω μετοχοποίηση του ΟΛΠ συνδέεται άμεσα με τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, αφού είναι δυνατόν να επηρεάσει σημαντικά τις εξελίξεις στην ανάπλαση συνολικότερα, αλλά και τμηματικά, του παραλιακού μετώπου της περιοχής μας.


Η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας έχει εκφράσει δημόσια τη θέση, ότι στέκεται απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης όλων των Δημόσιων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας και των Οργανισμών που έχουν ως αντικείμενο της λειτουργίας τους, στρατηγικούς τομείς για την ανάπτυξη, την Εθνική Οικονομία και την Εθνική Ασφάλεια. Οι περισσότερες απ’ αυτές τις Επιχειρήσεις και τους Οργανισμούς προσφέρουν σημαντικά έσοδα στο κράτος, ενώ έχουν στην κατοχή τους πολύ σημαντικό μερίδιο της δημόσιας περιουσίας, η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτιμηθεί και να πουληθεί με βάση την χρηματιστηριακή αξία της κάθε ΔΕΚΟ ή Οργανισμού.

Στον ΟΛΠ για παράδειγμα, δεν είναι δυνατόν να αποτιμηθεί ως περιουσία του το παραλιακό μέτωπο Κερατσινίου-Δραπετσώνας και συνακόλουθα να πουληθεί στον οποιοδήποτε ιδιώτη. Η παραλία δεν ανήκει σε κανένα Δημόσιο Οργανισμό, πολλώ δε μάλλον σε κανέναν ιδιώτη. Η παραλία ανήκει στο λαό του Κερατσινίου-Δραπετσώνας, ο οποίος την έχει παραχωρήσει στο Ελληνικό Δημόσιο, μέσω του ΟΛΠ και αυτός ακολούθως όφειλε και οφείλει να την εκμεταλλεύεται προς όφελος όλων των Ελλήνων, σεβόμενος ταυτόχρονα τις κοινωνικές ανάγκες και την ποιότητα ζωής των τοπικών κοινωνιών.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής δήλωσε για το θέμα:

«Τα Λιμάνια διαδραματίζουν λειτουργίες δημοσίου ελέγχου και κοινωνικής προσφοράς σε ζωτικής σημασίας τομείς, όπως το εμπόριο, τις μεταφορές, τον τουρισμό καθώς και σε κρίσιμα ζητήματα εθνικής ασφάλειας. Ως εκ τούτου δεν συμφωνούμε σε καμία περίπτωση να φύγει από τον Δημόσιο έλεγχο ο ΟΛΠ, ο οποίος στο διηνεκές φερόταν ως δυνάστης και με «Βατικάνεια» λογική απέναντι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής. Οι πολίτες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας δεν ανέχονται σε καμία περίπτωση την συγκεκριμένη λογική, ακόμα και όταν προέρχεται από το ίδιο το κράτος με το πρόσχημα κάποιες φορές της Κοινής ωφέλειας. Στην περίπτωση που πάψει ο ΟΛΠ να βρίσκεται υπό δημόσιο έλεγχο και να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, θα υπάρξουν προφανείς αρνητικές συνέπειες τόσο συνολικά για την εθνική οικονομία και ανάπτυξη, όσο και ειδικότερα για τα συμφέροντα των πολιτών του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, των οποίων θα τρωθούν σε μεγαλύτερο βαθμό το δικαίωμα στην θάλασσα τους. Ως εκ τούτου στεκόμαστε απέναντι σε οποιοδήποτε σχέδιο απώλειας του δημοσίου ελέγχου του ΟΛΠ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...