Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Υποψήφιος Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης: «Γιατί κατεβαίνω ανεξάρτητος»

Από το 2003, που για πρώτη φορά εκλέχτηκα δημοτικός σύμβουλος, μέχρι σήμερα, δέκα χρόνια σχεδόν, υπηρέτησα τον Δήμο Αλίμου. Για έξι χρόνια συμμετείχα στη Δημοτική Αρχή του νυν Δημάρχου Αλίμου ως απλός δημοτικός σύμβουλος, αλλά και ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής (2007-8), ως Πρόεδρος Παιδικών Σταθμών (2009-10) και ως Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Κοινωνικών Υπηρεσιών (2011-13).
Μέσα σ’ αυτή τη δεκαετία ενεργού συμμετοχής μου στα κοινά, συνειδητοποίησα πόσο οι κομματικοί μηχανισμοί δεν άφηναν τους Δήμους να αυτονομηθούν και να χειραφετηθούν. Από την άλλη πλευρά, καθώς η οικονομική κρίση έκανε πολλούς μύθους να καταρρέουν, αναδεικνυόταν η ανάγκη για σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Η μεταρρύθμιση έπρεπε λοιπόν να αρχίσει από την πόλη, από τον Δήμο, από το θεσμό που είναι ο πιο κοντινός στον πολίτη.
Γι’ αυτό:
● Κατεβαίνω ως ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Αλίμου, επειδή η ανεξαρτησία δεν είναι μια γενική, αφηρημένη και α-πολιτική στάση. Αντίθετα, η ανεξαρτησία είναι μια υπεύθυνη πολιτική επιλογή, καθώς έννοια μας είναι οι πραγματικές ανάγκες της πόλης και όχι οι κομματικές σκοπιμότητες. Θέλουμε να ασχολούμαστε με τις ανάγκες της πόλης και όχι με κομματικά ζητήματα.


● Κατεβαίνω ανεξάρτητος, γιατί ποτέ δεν αντιμετώπισα κανέναν πολίτη ανάλογα με την κομματική του τοποθέτηση. Επιπλέον, ποτέ μου δεν δίστασα να συγκρουστώ με όποιον πίστευα ότι λειτουργούσε σε βάρος του τόπου μας, σε βάρος του Αλίμου, ανεξάρτητα σε ποιο κόμμα ανήκε. Αρκεί να σας θυμίσω τη σφοδρή μου σύγκρουση με το νυν Δήμαρχο για τα οργανωτικά, οικονομικά και κοινωνικά θέματα του Δήμου μας.

● Κατεβαίνω ανεξάρτητος γιατί θέλω να εκπροσωπώ τα συμφέροντα του Αλίμου και των Αλιμιωτών και όχι του οποιουδήποτε κόμματος. Γιατί θέλω να λογοδοτώ μόνο στους Αλιμιώτες και όχι σε οποιοδήποτε κόμμα.
● Κατεβαίνω ανεξάρτητος γιατί προσδοκώ την ενεργό συμμετοχή του κάθε πολίτη στα προβλήματα του τόπου. Οι Δήμοι δεν είναι μόνο διοικητικοί οργανισμοί. Είναι και πολιτικοί οργανισμοί, με τους πολίτες να μετέχουν στα προβλήματα της πόλης και στις λύσεις τους.

● Κατεβαίνω ανεξάρτητος, επειδή πιστεύω στην αυτονομία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με στόχο την προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων του Αλίμου και με όραμα για έναν πολιτισμό στην καθημερινότητα.

● Κατεβαίνω ανεξάρτητος με απόφαση να μη συμβιβαστώ με τίποτα άλλο, παρά μόνο με ό,τι συμφέρει τον Άλιμο. Γι’ αυτό, όσο παράξενο και αν φανεί, αποδέχομαι την όποια υποστήριξη από το κάθε δημοκρατικό κόμμα. Αντιμετωπίζοντας με λογική και ρεαλισμό τον προεκλογικό αγώνα, οφείλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότεροι, για να κατορθώσουμε να υλοποιήσουμε το πολιτικό μας όραμα. Από τη στιγμή που ο συνδυασμός μας έχει κάνει γνωστές τις θέσεις του και το πρόγραμμά του, καθώς και την ακλόνητη πίστη του στην ανεξαρτησία – αυτονομία της Αυτοδιοίκησης, είναι ευπρόσδεκτη η εκ των υστέρων στήριξη οποιουδήποτε δημοκρατικού κόμματος, αλλά πάντα χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς εξαρτήσεις.

● Κατεβαίνω ανεξάρτητος, γι’ αυτό το ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Δημοτικής μας Κίνησης είναι πολυσυλλεκτικό και ενωτικό, αντιπροσωπεύοντας όλους σχεδόν τους πολιτικούς χώρους, τις ηλικίες, τις γειτονιές του Αλίμου.
   
Για όλους αυτούς τους λόγους πήρα την απόφαση να κατέβω ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ ΑΛΙΜΟΥ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...