Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Φυλή: Σύλληψη 55χρονου επιχειρηματία για ρύπανση του περιβάλλοντοςΣτη σύλληψη 55χρονου ιδιοκτήτη μονάδας ολοκληρωμένης εναλλακτικής διαχείρισης στερεών αποβλήτων, που βρίσκεται... στη Φυλή, για ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Ασφάλειας Αττικής.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβίαση της νομοθεσίας που αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο κοινής επιχείρησης αστυνομικών, σε συνεργασία με δύο επιθεωρητές της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι εντός του χώρου της παραπάνω μονάδας δεν υπάρχει σύστημα συλλογής και επεξεργασίας των όμβριων υδάτων, που διέρχονται από τους σωρούς αποθήκευσης, δεν υπάρχει στεγανό δάπεδο, δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές συλλογής και επεξεργασίας των διαρρεόντων λαδιών από υπαίθρια αποθηκευμένα οχήματα, πραγματοποιείται συστηματική και ανεξέλεγκτη καύση μεταλλικών καρεκλών μέσα σε μεταλλικά βαρέλια και υπάρχει διαρροή υγρών μπαταρίας από ανοικτό μεταλλικό κάδο, μέσα στον οποίο ήταν αποθηκευμένες μπαταρίες οχημάτων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν η ρύπανση του εδάφους, των υπογείων υδάτων και της ατμόσφαιρας, με συνέπεια την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και την διακινδύνευση της δημόσιας υγείας.

Οι έλεγχοι, από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας θα συνεχιστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...