Κυριακή 14 Απριλίου 2013

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ


 Ο Δήμος Σαλαμίνας, κατανοώντας την δύσκολη οικονομική συγκυρία που μαστίζει  πολλές οικογένειες , πήρε την πρωτοβουλία να ιδρύσει και να  λειτουργήσει  Κοινωνικό  Φροντιστήριο  με στόχο τη δωρεάν παροχή πρόσθετης διδακτικής στήριξης σε μαθητές, που  οι γονείς και οι κηδεμόνες τους  δεν έχουν την  δυνατότητα να καταβάλουν δίδακτρα σε ιδιωτικά  φροντιστήρια.

  Το Κοινωνικό Φροντιστήριο εντάσσεται μαζί με το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο που ήδη λειτουργούν, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Δήμου Σαλαμίνας  για  την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής  και αλληλεγγύης σε όσους δημότες μας πλήττονται εντονότατα από την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση. Θα ξεκινήσει την λειτουργία του τον προσεχή Σεπτέμβρη με τμήματα μαθητών όλων των τάξεων Λυκείου καθώς και αποφοίτων. Όλα τα μαθήματα θα  πραγματοποιούνται απογευματινές  ώρες, σε αίθουσες του 2ου Λυκείου Σαλαμίνας. Το πρόγραμμα των μαθημάτων ανά τάξη θα ανακοινωθεί, μετά τη λήξη της υποβολής των αιτήσεων εγγραφής των μαθητών.

 Στην νέα αυτή δημοτική κοινωνική δομή, ασφαλώς,  η συνδρομή όσο το δυνατόν περισσότερων  εκπαιδευτικών είναι  όχι μόνο πολύτιμη αλλά και αναντικατάστατη. Γι΄αυτό καλούμε τους καθηγητές όλων των ειδικοτήτων που διδάσκουν στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς του νησιού μας, να δηλώσουν συμμετοχή και να προσφέρουν εθελοντικά (αφιλοκερδώς) τις γνώσεις και την εμπειρία τους στους μαθητές που τις χρειάζονται, σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά.  Με κοινή προσπάθεια, ο θεσμός του Κοινωνικού Φροντιστηρίου  θα συμβάλλει στην στήριξη και την πρόοδο της μαθητικής κοινότητας του Δήμου μας, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης.

   Για κάθε  πληροφορία  οι ενδιαφερόμενοι καθηγητές,  γονείς, κηδεμόνες και μαθητές  μπορούν να επικοινωνούν με  το γραφείο Γραμματείας Κοινωνικού  Φροντιστηρίου Δήμου Σαλαμίνας (τηλ. 2132027559) ή με τον Δημοτικό  Σύμβουλο και εκπαιδευτικό  κ. Κόγια  Νικόλαο (τηλ. 6972831193).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...