Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Αντιφασιστικό φεστιβάλ της Πρωτοβουλίας Αντιφασιστικής Δράσης στα Νότια


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διήμερο αντιφασιστικό φεστιβάλ που διοργάνωσε η «Πρωτοβουλία Αντιφασιστικής Δράσης στα Νότια» το Σάββατο και  την Κυριακή στις 6-7/4/2013.

Η μαζική προσέλευση των συμπολιτών μας που παρευρέθηκαν στο φεστιβάλ αποδεικνύει ότι η δράση των φασιστικών συμμοριών, της χρυσής αυγής αλλά και ο αυταρχικός κατήφορος του κράτος όχι μόνο δεν γίνεται ανεκτός αλλά και ότι οι αντιλαϊκές πολιτικές και οι φορείς τους μπορούν και πρέπει να ανατραπούν από ένα μαζικό λαϊκό κίνημα ενάντια στην πολιτική κυβερνήσεων, ΕΕ και ΔΝΤ.

Την πρώτη μέρα ενώπιον  ενός μαζικότατου ακροατηρίου σε μία πλούσια συζήτηση με θέμα «Ο φασισμός στα χρόνια της κρίσης» αποκαλύφθηκε ο ιστορικός ρόλος του φασισμού, τα αίτια γέννησης του αλλά και ο βαθιά συστημικός χαρακτήρας της σύγχρονης αναζωπύρωσης του φαινομένου, ενώ υπήρχε εκτεταμένος προβληματισμός για τον ρόπο με τον οποίο το λαϊκό και εργατικό κίνημα θα τσακίσει τη φασιστική απειλή.

Αντίστοιχα, στην ανοιχτή συζήτηση της δεύτερης μέρας «Για την αντιμετώπιση της βίας και του φασισμού στα σχολεία» αναπτύχθηκε ένας γόνιμος προβληματισμός που θα αποτελέσει τη βάση για πιο μόνιμη παρέμβαση της πρωτοβουλίας μας στα σχολεία και την οργάνωση της νεολαίας ενάντια στο δηλητήριο της χρυσής αυγής.

Και τις δύο μέρες  οι παρευρισκόμενοι συναγωνιστές και  συναγωνίστριες είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν τόσο στις εξαιρετικής  συναυλίες της πρώτης ημέρας, όσο  και στην προβολή ταίνιας τη δεύτερη.

Ευχαριστούμε όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας. Σας περιμένουμε στις επόμενες δράσεις της πρωτοβουλίας!

Νέα ανοιχτή συνέλευση της Πρωτοβουλίας την Κυριακή 14/04 στις 17:00

στο Υπόστεγο (25ης Μαρτίου 38 Αργυρούπολη)

Πρωτοβουλία Αντιφασιστικής Δράσης στα Νότια

www.facebook.com/prwtantifanotia - prwtantifanotia@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...