Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Αττική: 21 νεκροί σε 533 τροχαία τον Ιούνιο


Πεντακόσια τριάντα τρία τροχαία ατυχήματα με 663 παθόντες έγιναν κατά τον Ιούνιο στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής. Από αυτά... 16 ήταν θανατηφόρα με 21 νεκρούς, ενώ 31 χαρακτηρίζονται σοβαρά με 35 σοβαρά τραυματίες και 486 ελαφρά με 607 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση προτεραιότητας, η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνσή μας για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 41.962 παραβάσεις από τις οποίες 703 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:
1.094 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 83 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,
3.144 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,
613 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
1.301 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,
967 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και,
4.434 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

Σημειώνεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...