Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στη Νίκαια

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, στην πλατεία Κρήνης στη Νίκαια, η αντιφασιστική πορεία των ναυτεργατικών σωματείων του Πειραιά, που ξεκινώντας από την πλατεία Παιδικής Στέγης διέσχισε τους περισσότερους κεντρικούς δρόμους της περιοχής.

Στην πορεία συμμετείχαν περίπου 3 χιλιάδες διαδηλωτές με σημαίες του ΠΑΜΕ και πανό της Κίνησης Ενάντια στον Φασισμό και τη Ρατσιστική Απειλή, ενώ κυρίαρχησαν συνθήματα όπως «μπλόκο στους φασίστες» και «οι εργάτες δεν φοβούνται τις απειλές».

Τόσο στις ομιλίες, όσο και κατά τη διάρκεια της πορείας, συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την απόφασή τους να μην επιτρέψουν στο μέλλον «φασιστικές εκδηλώσεις στις εργατογειτονιές».

Υπενθυμίζεται ότι, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, απαγορεύθηκε για λόγους ασφαλείας κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση - εκδήλωση, που σχετίζεται με τη διανομή τροφίμων και άλλων ειδών από πολιτικά κόμματα, σε όλους τους κοινόχρηστους και δημόσιους χώρους, στην περιοχή του Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

Η Χρυσή Αυγή, η οποία είχε εξαγγείλει συγκέντρωση και διανομή τροφίμων στη Νίκαια, ανέβαλε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις για το Σαββατοκύριακο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...