Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

H κόρη του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου, Γεωργία μπαίνει στη Βουλή με τη ΝΔ

 Η ναυτιλία αποτελεί για την Ελλάδα έναν από ένα από τα πιο σημαντικά γρανάζια που κρατούν ζωντανή και κινούν την οικονομία της χώρας. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα ειδικά όταν η οικονομική κρίση εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα πολλά ακούστηκαν για το πως θα πρέπει οι ίδιοι εφοπλιστές, αλλά και οι διάδοχοι θα βοηθήσουν τη χώρα.
Να βήμα προς αυτή την κατεύθυνση φαίνεται πως επιθυμεί να κάνει η Γεωργία Μαρτίνου, κόρη ενός από τους πλέον ισχυρούς εφοπλιστές, Θανάση Μαρτίνου. Η 37χρονη πρώην δημοτική σύμβουλος ου Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης αποφάσισε να κάνει το μεγάλο άλμα και να δοκιμάσει την τύχη της στις Εθνικές Εκλογές κατεβαίνοντας υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Αττικής. Η απόφαση αυτή την δικαίωσε αφού κατάφερε να εκλεγεί και να καταλάβει μία έδρα στη νέα σύνθεση της Βουλής.
Η Γεωργία Μαρτίνου γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα. Φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών και κατάφερε να εισήχθη 9η στη σχολή Διεθνών κι Ευρωπαϊκών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στην Αθήνα, έφυγε για Λονδίνο όπου σπούδασε Μαθηματικά στο Imperial College και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές της σπουδές στην Πληροφορική στο University College London (U.C.L.).
Ξεκινώντας την επαγγελματική της πορεία ασχολήθηκε, όπως ήταν λογικό με τα Ναυτιλιακά στο πλευρό του πατέρα της, ενώ δραστηριοποιήθηκε και στον τομέα της πληροφορικής. Το 2010 εξελέγη πρώτη σε σταυρούς προτίμησης δημοτική σύμβουλος στο νεοσύστατο Δήμο Βάρης – Βούλας -Βουλιαγμένης και ανέλαβε τα καθήκοντα Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Πρασίνου.
Ωστόσο η απόφαση της να θέσει υποψηφιότητα στις εθνικές εκλογές δεν προκάλεσε έκπληξη σε όσους τη γνωρίζουν, όμως έκανε εντύπωση σε πολλούς η επιλογή της Περιφέρειας Αττικής, αφού για μία γυναίκα, κόρη εφοπλιστή με μεγάλο μισθό και αμύθητη περιουσία δεν θα μπορούσε μέσω κρίσης να αντικρίσει και να μιλήσει στους κατοίκους της Ελευσίνας και του Ασπρόπυργου, όπου η ανεργία και η εγκληματικότητα έχουν εκτοξευτεί στα ύψη, για νέα οικονομικά μέτρα.
Ωστόσο την υποψηφιότητα της με τη ΝΔ στήριξε και ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος εκτός από τις φιλικές σχέσεις με τη Γεωργία Μαρτίνου, ήθελε για τη δύσκολη Περιφέρεια Αττικής ένα πρόσωπο άφθαρτο που να βγάζει στον κόσμο μία νότα αισιοδοξίας. Η ίδια πάντως προεκλογικά δήλωνε πως ο μόνος που έχει τη γνώση και την ικανότητα να δώσει άμεσες, ρεαλιστικές και υπεύθυνες λύσεις για τη χώρα είναι ο Αντώνης Σαμαράς.
Η ίδια στο προεκλογικό της μήνυμα υποστήριζε πως στόχος της είναι να βοηθήσει ώστε οι Έλληνες να γίνουν καλύτεροι με προσπάθεια, λογική και δουλειά, «δεν αρκεί να διαμαρτυρόμαστε, Δεν αρκεί να απογοητευόμαστε. Η ηττοπάθεια δεν μας αξίζει».
Μένει λοιπόν να αποδειχθεί αν τελικά έκανε σοφή επιλογή να φύγει από το πλευρό ενός εκ των κορυφαίων Ελλήνων εφοπλιστών, του πατέρα της Θανάση Μαρτίνου με τα 27 πλοία, για τα καθίσει στα «ηλεκτρικά» κοινοβουλευτικά έδρανα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...