Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Από την κατάληψη...στην αστυνομία! Σάλος για το περιστατικό στο Κερατσίνι

Προσπάθεια ποινικοποίησης των μαθητικών καταλήψεων βλέπουν πολλοί πίσω από την απόφαση της αστυνομίας να καλέσει για απολογία μαθητές που συμμετείχαν σε κατάληψη. Για κλίμα τρομοκρατίας στα σχολεία κάνει λόγο στο Νewsit o πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Κερατσινίου - Δραπετσώνας ο οποίος ωστόσο διαψεύδει ότι οι μαθητές απειλήθηκαν με μη συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις. 


Το περιστατικό που βλέπει το φως της δημοσιότητας προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στην εκπαιδευτική κοινότητα και γεννά ερωτήματα για το αν είναι θεμιτό να καλούνται από την αστυνομία μαθητές με την "κατηγορία" της συμμετοχής στην κατάληψη του σχολείο τους. 


Τι συνέβη στο Κερατσίνι

Όπως δήλωσε στο Νewsit o πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Νίκος Περιτογιάννης "στις 8 Φεβρουαρίου κλήθηκαν 8 μαθητές στο αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου για να απολογηθούν για τη συμμετοχή τους στην κατάληψη σε λύκειο της περιοχής στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτώβρη. Να τονίσω πως κατά τη διάρκεια της κατάληψης δεν υπήρξαν υλικες φθορές στο σχολείο.

Από την πλευρά της αστυνομίας υπήρχε ένα συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο προς τα παιδιά. Τα ρώταγαν για τους καθηγητές, αν ήταν και άλλοι συμμαθητές τους στην κατάληψη. Τα παιδιά ξέρετε πως όταν μπαίνουν σε ένα τμήμα για να καταθέσουν είναι σε ένα πανικό. Μιλάμε για ανήλικα παιδιά τα οποία δεν μπορούν να χειριστούν τέτοιες καταστάσεις.

Γίνεται ποινικοποίηση των αγώνων των μαθητών καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Κερατσινίου

Τα παιδιά έκαναν αγώνα γιατί ήθελαν βιβλία, γιατί ήθελαν εκπαιδευτικούς, θέρμανση, σίτιση, κτίρια ασφαλή και καθαρά. Δηλαδή ότι είναι αυτονόητο για να λειτουργήσει ένα σχολείο. Τώρα, αν το νέο σχολείο, χρειάζεται έναν εισαγγελέα ή την παρέμβαση της αστυνομίας για να λειτουργήσει αυτό είναι καταδικαστέο".

Τα παιδιά δεν απειλήθηκαν με μη συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις
Αυτό πάντως που ακούστηκε ότι τα παιδιά τα εκφόβισαν με μη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις δεν ισχύει λέει ο κύριος Περιτόγιαννης και προσθέτει "ούτε τα παιδιά μας είπαν κάτι τέτοιο. Τα ρώταγαν ποιοι τα υποκίνησαν, αν υπήρχαν κάποια κόμματα από πίσω, τους ζήτησαν να δώσουν ονόματα και άλλων μαθητών που συμμετείχαν στην κατάληψη αλλά δεν τους είπαν τίποτα για τις πανελλαδικές, δε τους φόβισαν με αυτό.

Όλο το υπόλοιπο πάντως ήταν ένα κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού. Εμείς ως γονείς είπαμε ότι θα μπούμε ασπίδα για τη αξιοπρέπεια και τα μαθητικά δικαιώματα των παιδιών μας" είπε τέλος ο κύριος Περιτόγιαννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...