Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Συνελήφθησαν τρία άτομα για τα επεισόδια στα Ανω Λιόσια

Δύο άνδρες και μια γυναίκα συνελήφθησαν συνολικά από προχτές, από την Αστυνομία, για επεισόδια και λεηλασίες που σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Κυριακής στα Άνω Λιόσια, όπου ομάδα Ρομά επιτέθηκαν σε αστυνομικές δυνάμεις και πυροβόλησαν με κυνηγετικές καραμπίνες, μετά από απόπειρα πυρπόλησης λεωφορείου της ΕΘΕΛ.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύλληψη του οδηγού αυτοκινήτου που προκάλεσε τροχαίο, κατά το οποίο σκοτώθηκε ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ και τραυματίστηκε ο συνοδός του στην μοτοσικλέτα.

Υπενθυμίζεται ότι ομάδα περίπου 100 ατόμων, που συγκεντρώθηκε στη Λεωφόρο Φυλής στα Άνω Λιόσια, προκάλεσαν φθορές και κλοπές σε καταστήματα και οχήματα, ενώ πυροβόλησαν αρκετές φορές με κυνηγετικά όπλα. Στο χώρο των επεισοδίων βρέθηκαν και περισυνελέγησαν 26 κάλυκες κυνηγετικών φυσιγγίων.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις και κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης ένας 56χρονος, την ώρα που προσπαθούσε να αφαιρέσει εμπορεύματα από κατάστημα ρούχων, το οποίο προηγουμένως είχαν σπάσει και λεηλατήσει άλλα άτομα.

Από την έρευνα που διενήργησε στη συνέχεια η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, ταυτοποιήθηκε, ως ένας από τους δράστες που πυροβολούσαν με τις κυνηγετικές καραμπίνες, ένας 54χρονος, κάτοικος της περιοχής. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του χθες, βρέθηκε μια κυνηγετική καραμπίνα, χωρίς νόμιμη άδεια, η οποία, όπως προέκυψε από τις εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, είχε πυροδοτήσει 20 από τους 26 κάλυκες που βρέθηκαν.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, συνελήφθη και η 52χρονη σύζυγός του, που βρέθηκε στο σπίτι, ενώ ο ίδιος συνελήφθη σήμερα με ένταλμα σύλληψης του 18ου Ανακριτή Αθηνών.

Σε βάρος των συλληφθέντων και των υπόλοιπων που συμμετείχαν στα επεισόδια σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές, διακεκριμένες κλοπές, φθορές, ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο 56χρονος και η γυναίκα οδηγήθηκαν χτες και προχτές στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ο τρίτος θα οδηγηθεί αύριο στον Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών.

Η έρευνα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων δραστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...