Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Είχαν ρημάξει τα βόρεια προάστια οι ληστές του Δώνη!

"Πλούσια" η δράση των δυο ληστών που συνελήφθησαν μετά απο αιματηρή μάχη στην Κηφισιά.

Επτά ένοπλες ληστείες, σε σπίτια στα βόρεια προάστια, είχαν κάνει οι δύο Αλβανοί, ηλικίας 25 και 34 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν προχθές, μετά από την αιματηρή συμπλοκή στην Κηφισιά, κατά την οποία τραυματίστηκαν ένας αστυνομικός και ο ένας ληστής.

Όπως προέκυψε από την έρευνα που έγινεοι δύο αλλοδαποί τους τελευταίους μήνες διέπρατταν συστηματικά ένοπλες ληστείες, σε κατοικίες στα βόρεια προάστια. Εισέβαλαν στα σπίτια πρωινές ώρες, και με την απειλή πιστολιού και μαχαιριού, ακινητοποιούσαν όσους βρίσκονταν εκεί, ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικά είδη και σε μερικές περιπτώσεις τα κλειδιά αυτοκινήτων με τα οποία διέφευγαν.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί οι εξής ληστείες:

- Στις 22-06-2012 το πρωί, εισήλθαν σε κατοικία στην Κηφισιά, με την απειλή όπλου και μαχαιριού ακινητοποίησαν την ιδιοκτήτρια και διέφυγαν χωρίς τελικά να αφαιρέσουν κάτι.

- Στις 21-06-2012 το πρωί, εισήλθαν σε κατοικία στη Δροσιά, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου και μαχαιριού την αλλοδαπή οικιακή βοηθό και έναν Έλληνα που βρισκόταν εκεί για να πραγματοποιήσει εργασίες και αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα από το σπίτι, καθώς και το αυτοκίνητο του εργάτη, με το οποίο διέφυγαν.

- Στις 13-06-2012 το πρωί, σε κατοικία στη Νέα Ερυθραία, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου και μαχαιριού τον ιδιοκτήτη και την αλλοδαπή οικιακή βοηθό που βρισκόταν μέσα στο σπίτι εκείνη τη στιγμή και αφαίρεσαν αντικείμενα καθώς και το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη.

- Στις 06-06-2012 το πρωί, στην Κηφισιά, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου και μαχαιριού την αλλοδαπή οικιακή βοηθό σπιτιού και αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα και χρήματα.

- Στις 03-06-2012 το πρωί, στην Πολιτεία, ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη σπιτιού και τη σύζυγό του με την απειλή όπλου και μαχαιριού και αφαίρεσαν χρήματα, αντικείμενα και το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη.

- Στις 28-05-2012 το πρωί, διέρρηξαν σπίτι στην Πεντέλη, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου και λοστού την αλλοδαπή οικιακή βοηθό και τον Έλληνα κηπουρό και αφαίρεσαν κοσμήματα και το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη.

- Στις 13-03-2012 το πρωί, εισήλθαν στην κατοικία ημεδαπού στην Κηφισιά, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου την κόρη του ιδιοκτήτη και την αλλοδαπή οικιακή βοηθό και αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο που περιείχε κοσμήματα και χρήματα.

Οι δράστες αναγνωρίστηκαν από τα θύματα σε όλες τις περιπτώσεις. Στην κατοχή του 25χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα σακίδιο ώμου που περιείχε ένα οδοντωτό μαχαίρι με λάμα μήκους 21 εκατοστών, διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, ένα κινητό τηλέφωνο, 500 ευρώ, γάντια και διαφόρων ειδών κλειδιά.

Από το σημείο της συμπλοκής και τα σημεία όπου συνελήφθησαν οι δράστες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι μάρκας BROWNING με γεμιστήρα με έξι φυσίγγια, 20 φυσίγγια, 70 ευρώ, κοσμήματα και ρολόγια, κάλυκες και βολίδες, ένα καπέλο τζόκεϊ, ένα μαύρο μαντήλι και ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια.

Στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές, ρολόγια καθώς και άλλα αντικείμενα που προέρχονται από τις ληστείες. Ο 34χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ο 25χρονος παραμένει φρουρούμενος σε νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...