Μια διμοιρία των ΜΑΤ μαζί με εισαγγελέα εισέβαλαν σήμερα το πρωί στο καταυλισμό των Ρομά στην περιοχή του Νομισματοκοπείου στο Χαλάνδρι πραγματοποιώντας έρευνα για τυχόν παρανομίες και ναρκωτικά αλλά και την ταυτοποίηση προσώπων και οικείων για να διαπιστωθεί ποιοι και πόσοι διαμένουν στον καταυλισμό. Η έρευνα για παρανομίες αποδείχτηκε άκαρπη και η αστυνομία αποχώρησε.


Ας σημειωθεί ότι υπάρχει απόφαση της Πολεοδομίας για κατεδάφιση του καταυλισμού για τις 25 Φεβρουαρίου, η οποία όμως δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, καθώς ο δήμαρχος Μεγάρων έχει προσφύγει εναντίον της απόφασης, για να αποτρέψει την μετεγκατάσταση τους.

Επιπλέον, όπως μας ενημέρωσε ο Σ. Ρούσσος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αντίσταση με τους πολίτες Χαλανδρίου», τα εντάλματα προς κατεδάφιση μπορούν να εφαρμοστούν μόνο για 16 από τις 42 «παράγκες» που αυτά αφορούν, γιατί έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Πολλοί δηλαδή από τους ανθρώπους που έμεναν, είτε απεβίωσαν, είτε έφυγαν από τον καταυλισμό και κατοικούν άλλοι.  Θα πρέπει λοιπόν να εκδοθούν νέα.
Ρεπορτάζ: Κατερίνα Μπρέγιαννη/ avgi.gr