Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Νικολόπουλος: Κοσμοπλημμύρα από το ξεκίνημα…

Πάνω από 3.000 πολίτες – σύμφωνα με εκτιμήσεις των παρόντων αστυνομικών – ανταποκρίθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στην πρόσκληση του Γ.Γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκου Νικολόπουλου και βρέθηκαν στην πρώτη συγκέντρωση που πραγματοποίησε στο κέντρο της Αθήνας, έξω από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.


Παρά το γεγονός πως ο δήμαρχος της Αθήνας ανακάλεσε την άδεια που είχε δώσει για την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης εντός του Πνευματικού Κέντρου, οι πολίτες που έφτασαν στην περιοχή, όχι μόνο δεν κάμφθηκαν αλλά διατράνωσαν την πεποίθησή τους για την μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η Αττική και γενικότερα η Ελλάδα. 


Μάλιστα, η γνωστοποίηση της άρνησης του κ. Καμίνη, πίσω από την οποία ο κ. Νικολόπουλος κατήγγειλε πως υπήρξε προφανής κυβερνητικός δάκτυλος για να του τεθούν εμπόδια, προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερο κύμα συμπαράστασης στην προσπάθεια του ανεξάρτητου βουλευτή για την Περιφέρεια Αττικής, γεγονός που ώθησε τον ίδιο, μετά την συγκέντρωση να σχολιάσει ότι «ίσως και να χρωστάει ένα… ευχαριστώ στον δήμαρχο για το εμπόδιο που του έβαλε, καθώς και σε όλους εκείνους που θα προσπαθήσουν να ναρκοθετήσουν αυτή την μεγάλη προσπάθεια, αφού θα αποδείξουν στον κόσμο ποιοι είναι και πόσο μεγάλος είναι ο φόβος τους για την οργή και την αγανάκτηση του λαού, αλλά και η θέλησή του να ανατρέψει, με όπλο την ψήφο, την σημερινή πολιτική φτώχειας και εξαθλίωσης των Ελλήνων».

 Κατά τα άλλα, το αίσθημα αδικίας που πνίγει τον λαό αποτυπώθηκε στο σύνθημα «φέρτε πίσω τα κλεμμένα» που κυριάρχησε κατά την συγκέντρωση, στην οποία ο κ. Νικολόπουλος υπογράμμισε πως η απόφασή του να κατέλθει ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής είναι απολύτως συνειδητή και συνυφασμένη με την ανάγκη, στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές, η μεγαλύτερη πληθυσμιακά περιφέρεια, να στείλει το μήνυμα της μεγάλης αλλαγής σε όλη την χώρα.

«Εμείς είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να είμαστε μπροστά τους και απέναντί τους μέχρι την τελική νίκη. Σκοτώνοντας τον φόβο γεννιέται η ελευθερία. Δεν θα λυγίσουμε στο σύστημα και δεν θα κάνουμε πίσω. Έχουμε 100 μέρες μέχρι τις εκλογές της πρώτης μεγάλης συντριβής των υπηρετών του μνημονίου και των υπηρετών… των υπηρετών του μνημονίου. Το πρώτο μήνυμα θα το στείλει η Αττική. Ο νέος περιφερειάρχης δεν πρέπει να είναι ένα ακόμα υποταγμένο όργανο στις ορέξεις των δανειστών και των ντόπιων ολιγαρχών, αλλά ένας ελεύθερος Έλληνας» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Νικολόπουλος

Ο πρώην υφυπουργός αναφέρθηκε στις πολλαπλές πιέσεις που καθημερινά ασκούνται και στις απέλπιδες προσπάθειες που κάνει η συγκυβέρνηση για να διασωθεί, καλώντας τους πολίτες να πουν το μεγάλο ΟΧΙ στους παραμορφωτικούς καθρέπτες, στα εκβιαστικά διλήμματα ή ακόμα και στα νέα ταξίματα που θα επιχειρήσει η συγκυβέρνηση για να αναδείξει τους δικούς της στις αυτοδιοικητικές εκλογές και να μην… γκρεμοτσακιστεί, γεγονός που θα σημάνει και την αρχή του τέλους της: «Αυτό το ΟΧΙ το χρωστάμε στην ιστορία μας, κυρίως όμως στα παιδιά μας, που κατά χιλιάδες εγκαταλείπουν αυτόν τον τόπο, αναζητώντας μεροκάματο και μέλλον στο εξωτερικό.  Δεν είναι το ΟΧΙ της στείρας άρνησης ή του απλού πείσματος και της οργής. Είναι το ΟΧΙ της μεγάλης αλλαγής και της νέας ελπίδας. Το ΟΧΙ στην πολιτική που καταστρέφει τους αγρότες, που εξαφανίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις και το μικρομεσαίο εμπόριο, που στέλνει τα παιδιά μας νηστικά στα σχολεία, που μετατρέπει τους συνταξιούχους μας σε ρακοσυλλέκτες, που ταπεινώνει τους ένστολους και καταρρακώνει το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων, που ξεφτιλίζει και στέλνει στην δικαιοσύνη τίμιους επιχειρηματίες την ίδια ώρα που τα κλεμμένα είναι ακόμα… κλεμμένα και αγύριστα. Ελάτε μαζί μας στο νέο ελληνικό μέτωπο. Μαζί με όσους πιστεύουν πως η παιδεία, η υγεία, η εθνική ασφάλεια, πρέπει να αποτελούν αδιαπραγμάτευτα αγαθά.» σημείωσε.

Παρουσιάζοντας συνοπτικά το «προφίλ»  της προσπάθειάς του, ο κ. Νικολόπουλος σημείωσε με νόημα: «Ο πατριωτισμός δεν είναι κουτσαβακισμός, αλλά ούτε και διαρκείς επικύψεις. Είμαστε Έλληνες και Δημοκράτες. Τα δικά μας μηνύματα δεν στέλνονται με φακέλους που περιέχουν σφαίρες. Ούτε με οποιαδήποτε άλλη πράξη βίας, που τελικά εξυπηρετεί πάντοτε εκείνους που θέλουν να κοντύνουν την δημοκρατία και να περιορίσουν τις ελευθερίες του λαού.  Τα δικά μας μηνύματα στέλνονται μόνο με έναν τρόπο: Με την ψήφο! Ταράξτε τους στην δημοκρατία, λοιπόν!  Ταράξτε τους υπεύθυνους της εξαθλίωσης με την ψήφο σας! Ψηφίστε την πολιτική καταδίκη του μνημονίου και των άδικων θυσιών. Ψηφίστε αλλαγή και ανατροπή!»

Επίσης, ο κ. Νικολόπουλος αναφέρθηκε σε μια σειρά από δράσεις που προγραμματίζει για το επόμενο διάστημα, μεταξύ των οποίων και μία έξω από το ιστορικό κτίριο της Ρηγίλλης, προκειμένου όπως είπε «να ξανανάψουμε τα φώτα της μεγάλης λαϊκής παράταξης που έσβησε ο Αντώνης Σαμαράς». Παράλληλα, ανανέωσε το ραντεβού του με τους πολίτες, για τις 19 Φεβρουαρίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Park μία μεγάλη πολιτική συγκέντρωση για την πρώτη – ουσιαστικά – παρουσίαση του προγραμματικού άξονα του συνδυασμού του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...