Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

«Καταστροφική η διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Πειραιά-Κυθήρων»

Την κατηγορηματική του αντίθεση εξέφρασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για τη διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Κυθήρων και των Αντικυθήρων με τον Πειραιά, την Κρήτη και το Γύθειο 

«Μια τέτοια απόφαση θα είναι καταστροφική για το μέλλον, τις προοπτικές και τις ζωές των ανθρώπων των δύο Νησιών και έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα που προστατεύει τη Νησιωτικότητα.

Ζητούμε από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου να τηρήσει την υπάρχουσα σύμβαση που εξασφαλίζει την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κυθήρων και Αντικυθήρων, τηρώντας την παγία αρχή του δικαίου (pacta sunt servanta), στο πλαίσιο του χρέους που έχει η συντεταγμένη Πολιτεία να σέβεται και να στηρίζει τη Νησιωτικότητα και τις μικρές μας πατρίδες» επισημαίνεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του Π.Σ.

Στη συζήτηση παρενέβησαν εκ μέρους των παρατάξεων και στήριξαν με σημαντικά επιχειρήματα την έκδοση απόφασης για την υπεράσπιση του δικαιώματος των Κυθηρίων και Αντικυθηρίων να έχουν σωστή ακτοπλοϊκή σύνδεση, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Δημήτρης Τσουκαλάς, Σπύρος Σπυρίδων, Αλεξάνδρα Μπαλού, Κώστας Διάκος και Δημήτρης Βαρελάς.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, επεσήμανε:

«Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου για την ευαισθησία και την στήριξή τους σε μια καθαρά δίκαιη υπόθεση που έχει να κάνει με τη ζωή και το μέλλον χιλιάδων ανθρώπων των δύο νησιών μας. Η θέση του Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού και η δική μου ήταν και είναι πάντα αδιαπραγμάτευτη: Στηρίζουμε τη Νησιωτικότητα με έργα και πράξεις και το δικαίωμα των πολιτών των νησιών μας να έχουν σωστή και ασφαλή ακτοπλοϊκή σύνδεση με το διοικητικό κέντρο και τους βασικούς προορισμούς με τους οποίους τους συνδέουν ιστορικοί δεσμοί και αναπτυξιακές προοπτικές. Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου θα επιδείξει την ανάλογη ευαισθησία και δεν θα συναινέσει στην αποδρομολόγηση του πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος» το οποίο άλλωστε δεσμεύεται συμβατικά έως το 2016. Η Περιφέρεια Αττικής και σύσσωμο το Περιφερειακό Συμβούλιο  θα κάνουν τα πάντα για να μην καταλήξουν τα Κύθηρα ένα ακόμα υποβαθμισμένο νησί και τα Αντικύθηρα -με κρατική βούλα- μια ακόμη ακατοίκητη βραχονησίδα. Μια τέτοια κατάληξη θα είναι ντροπή και κόλαφος για τον σύγχρονο πολιτισμό μας. Ήδη, σήμερα το πρωί, ζήτησα επίσημα από τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Βαρβιτσιώτη, συνάντηση με διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Συμβουλίου για το μείζον αυτό ζήτημα και ελπίζω να οδηγηθούμε σε λύση με βάση την κοινή λογική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...