Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

O Σπ. Πανάς συναντήθηκε με τον Τουρκολιά για τον Αστέρα Βουλιαγμένης

Σπύρος Πανάς

Με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρο Τουρκολιά συναντήθηκε ο Δήμαρχος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης Σπύρος Πανάς.  Σκοπός της συνάντησης, ήταν η ενημέρωση του κ. Τουρκολιά για τις θέσεις του Δήμου, σχετικά με το σχέδιο πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος εξέθεσε στον κ. Τουρκολιά την κατηγορηματική αντίθεση του Δήμου στο σχέδιο που προωθείται. Μάλιστα ο κ. Πανάς επεσήμανε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής ότι ουδέποτε ζητήθηκε η άποψη του Δήμου επί του θέματος ενώ, ακόμα και μετά τις συνεχείς οχλήσεις από πλευράς του, οι «πόρτες» των υπευθύνων παρέμεναν κλειστές.


Ξεκαθάρισε δε ότι ο Δήμος δεν είναι αντίθετος στην πώληση του Αστέρα, είναι όμως κάθετα αντίθετος στους όρους της πώλησης αυτής, καθώς μέσω του σχεδίου που προωθείται προβλέπεται η τσιμεντοποίηση της έκτασης του Αστέρα Βουλιαγμένης, μέσω της αλλαγής των χρήσεων γης και των όρων δόμησης στην έκταση αυτή.

«Ο Δήμος θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη και θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που έχει σε νομικό επίπεδο, για να αποτρέψει  την καταστροφή της περιοχής» σημείωσε ο Δήμαρχος Σ. Πανάς, τονίζοντας πως το μόνο μοντέλο αξιοποίησης που δέχεται η τοπική κοινωνία ότι μπορεί να υπάρξει για το ακίνητο του Αστέρα, είναι να διατηρηθεί ο τουριστικός χαρακτήρας και να μην χτιστεί στην έκταση αυτή ουσιαστικά μια νέα πόλη, στα όρια της ήδη υπάρχουσας. Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος οι όροι του σχεδίου έρχονται σε αντίθεση με τα όσα προβλέπονται στο ΦΕΚ 254/Δ/2004 το οποίο αποτελεί άλλωστε απόφαση της ίδιας της Πολιτείας.

Στο τέλος της συνάντησης, o Δήμαρχος Σ. Πανάς επέδωσε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...