Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Το Καστελλόριζο στο Χαλάνδρι

Εκδήλωση για το Καστελλόριζο θα γίνει στις 17 Σεπτεμβρίου 2012, στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου, με ομιλίες, χορούς και τραγούδια από το ακριτικό μας νησί. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 19.30.
Θα μιλήσουν:

ο συγγραφέας Γιώργος Λεκάκης (www.lekakis.com) μέλος της Επιτροπής Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων,
ο δικηγόρος-συγγραφέας Γρηγόρης Κοσσυβάκης,
ο επιχειρηματίας Γιάννης Μαύρος
ο δικηγόρος-διεθνολόγος Μιχάλης Ρέλλος
ο συγγραφέας-λαογράφος Κυριάκος Χονδρός, και
ο δικηγόρος Ευ. Παπαϊωάννου, πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Καστελλοριζίων.

Χορούς και τραγούδια του νησιού θα αποδώσει η Πολιτιστική Μουσικοχορευτική Ομάδα του Καστελλόριζου, με αυθεντικές παραδοσιακές φορεσιές, συνοδευόμενη στο τραγούδι από την κ. Ευαγγελία Ξενοπούλου ("το αηδόνι του Καστελλόριζου"), ενώ χορούς από τα ευρύτερα Δωδεκάνησα θα χορέψει και η χορευτική ομάδα του Εθνολογικού Ιδρ. Πέτρου Ζήση.

Μετά το τέλος της εκδηλώσεως θα προσφερθεί το παραδοσιακό "σιρόπι του γάμου" του Καστελλόριζου, που λένε πως "όποια το πιει, θα παντρευτεί"!

Την εκδήλώση προλογίζει και συντονίζει ο δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου, Βασίλης Σταύρου.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα των Δήμων Χαλανδρίου και Μεγίστης.

Ως συνέχεια της σχέσεως Χαλανδρίου-Καστελλόριζου, θα πρέπει να θεωρηθεί η έκθεση φωτογραφιών του Γιώργου Λεκάκη, στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Χαλανδρίου (11-22.2.2013), συνοδευόμενη από έκθεση παραδοσιακών φορεσιών του νησιού, από την Ευ. Ξενοπούλου, με σκοπό να την επισκεφθούν σχολεία και μαθητές όλης της Αττικής και να γνωρίσουν το όμορφο νησί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...