Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Στις φλόγες σπίτια στο Νέο Βουτζά -BINTEO

Φωτιά που ξέσπασε στις 15:05 επι της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης στο Νέο Βουτζά Ραφήνας, κατευθύνεται προς Νέο Πόντο και Καλιτεχνούπολη. Στη περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.
Σύμφωνα με το rpn.gr, στο τόπο της πυρκαγιάς υπάρχουν πυροσβεστικές δυνάμεις και τα πυροσβεστικά μέσα που διαθέτει ο Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου καθώς και ο Σύνδεσμος Προσστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού.

 Τουλάχιστον ένα σπίτι έχει τυλιχτεί στις φλόγες. Ενισχύονται οι εναέριες δυνάμεις, ενώ εκκενώθηκε το Νταού Πεντέλης και το ΚΕΘΕΑ για προληπτικούς λόγους.
 
Στις 15:43 ήρθαν τα πρώτα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα, ενώ τώρα κάνουν ρίψεις τέσσερα αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Στο τόπο της πυρκαγιάς βρίσκεται και ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Γιώργος Χριστόπουλος, μαζί με το Δήμαρχο Μαραθώνα Ιορδάνη Λουίζο.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά επισήμως, τρία σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ καίγονται κολώνες της ΔΕΗ και του ΟΤΕ.

Όπως αναφέρει το rpn.gr, μετά από επικοινωνία με τον πρώην Δημοτικό Σύμβουλο, Ευάγγελο Μπουρνούς, ο οποίος βρίσκεται στο τόπο της πυρκαγιάς,  εκτός από το μέτωπο που κατευθύνεται προς Καλλιτεχνούπολη στην οποία πάντως δεν κινδυνεύουν σπίτια, υπάρχει και ένα δεύτερο μέτωπο, που όμως δεν ευνοεί την επέκτασή του ο άνεμος και κατευθύνεται προς Ν. Μάκρη.

Αυτή τη στιγμή η φωτιά κατευθύνεται προς την Αθήνα, ενώ οι πυκνοί και μαύροι καπνοί σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους δυσχεραίνουν την κατάσβεση.


Φωτιά στο Ν. Βουτζά από Newscaster

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...