Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Αυτοματοποιημένο σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Ταύρο και Μοσχάτο

Στο Πράσινο Ταμείο του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής εντάχθηκε το σχέδιο του δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, για προμήθεια αυτοματοποιημένου συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων.

Η εφαρμογή του εν λόγω προγράμματος προβλέπει τη δημιουργία πέντε σταθμών ενοικίασης ποδηλάτων και στις δύο Δημοτικές Κοινότητες, αλλά και την ύπαρξη ενοικιαζόμενων ποδηλάτων για τους κατοίκους.

Πρόκειται για ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα που εντάσσεται στα πλαίσια της «Αστικής Αναζωογόνησης 2012-2015» (προϋπολογισμού 205.957,35) το οποίο έχει ως σκοπό τη χρηματοδότηση έργων και δράσεων εντός του αστικού χώρου.

«Το πρόγραμμα αυτοματοποιημένου συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων έχει ως στόχο αφενός η πόλη να αποκτήσει σταδιακά ένα νέο πρόσωπο αφετέρου να προσεγγίσει όλες τις ηλικίες σχετικά με τα θετικά της χρήσης του ποδηλάτου ως εναλλακτική μορφή μετακίνησης, προστατεύοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Ανδρέας Ευθυμίου.

«Το εν λόγω πρόγραμμα προσφέρει σε όλους τους κατοίκους τη δυνατότητα της ποδηλατικής μετακίνησης εντός των ορίων της πόλης και ανάμεσα στις δύο κοινότητες χωρίς να χρειάζεται να προβούν στην αγορά ποδηλάτου», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Η προτεραιότητά μας προς την «περιβαλλοντική ανακούφιση» άλλωστε αποδεικνύεται καθημερινά και έμπρακτα από μία σειρά βημάτων για τα οποία και έχουμεδεσμευτεί από την ανάληψη της δημοτικής αρχής. Αυτά περιλαμβάνουν τη σταδιακή αύξηση του δικτύου ποδηλατοδρόμων στο δήμο και την εφαρμογή της Μελέτης του Πολυτεχνείου σχετικά με το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...