Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Μαγικές Βραδιές στο φεστιβάλ «Ιωνικές Γιορτές 2012» του Δήμου Νέας Σμύρνης

Βαγγέλης Χατζατουριάν
Μαγικές βραδιές προσφέρονται το Σεπτέμβριο στο Άλσος της Νέας Σμύρνης μέσα από το πλούσιο πολιτιστικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα των Ιωνικών Γιορτών 2012, που στην 12ετη πορεία του έχει καθιερωθεί σε ένα από τα πιο καταξιωμένα φεστιβάλ του λεκανοπεδίου της Αττικής, κατακτώντας μία σημαντική θέση στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Ελλάδας.  
 
Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης διοργανώνει το φεστιβάλ των Ιωνικών Γιορτών για 12η χρονιά που φέτος συμπίπτει με την επέτειο των 90 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις μνήμης (ειδικά αφιερώματα, ντοκιμαντέρ, συναυλίες , εκθέσεις).
Οι Ιωνικές Γιορτές 2012 είναι ένα φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού, του Δήμου Νέας Σμύρνης, που θα φιλοξενήσει  τις καλύτερες παραστάσεις και συναυλίες με κορυφαίους δημιουργούς του ελληνικού πολιτιστικού και καλλιτεχνικού στερεώματος. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τις παραστάσεις του από τις 30/08/2012 έως και τις 30/09/2012  στο Άλσος του Δήμου Νέας Σμύρνης. Όπως κάθε χρόνο η είσοδος σχεδόν σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν και ελάχιστες μόνο θα έχουν συμβολική είσοδο, η οποία θα διατεθεί σε ευπαθείς ομάδες του Δήμου. Επίσης, έχουν προγραμματιστεί  παιδικές και νεανικές εκδηλώσεις (θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες).
Χορηγοί επικοινωνίας είναι: οι εφημερίδες, Ελεύθερος Τύπος, Τύπος της Κυριακής, City Press, Free Sunday, το Μακεδονικό και Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων www.amna.gro ραδιοφωνικός σταθμός  Galaxy 92 FM, και οι ιστοσελίδες www.culturenow.gr www.monopoli.gr και www.forfree.gr.
Είσοδος: Εισιτήριο από 5 με 10 ευρώ € (όπου υπάρχει ένδειξη) τα εισιτήρια θα διατίθενται μια (1) ημέρα πριν από κάθε εκδήλωση καθώς και την ίδια ημέρα της εκδήλωσης (Ώρες λειτουργίας 20:30 με 21:00 - 22:30 με 23:00). Τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του δήμου μας.
Είσοδο στο Θέατρο του άλσους της Νέας Σμύρνης από την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου
Τηλέφωνα επικοινωνίας: Πολιτιστικός Οργανισμός : 2109310408 www.neasmyrni.gr

ΠΕΜΠΤΗ  30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 21.00
ΕΛΕΥΘΕΡΗ  ΕΙΣΟΔΟΣ
Το Παιχνίδι της Φαντασίας
Του Πιέρ Κορνέιγ
Μία κωμωδία που ακροβατεί σε ένα τεντωμένο σκοινί, ανάμεσα  στην φαντασία και την πραγματικότητα, και κάθε στιγμή κάθε λεπτό, είναι  έτοιμο να κοπεί και να τιναχθούν  όλα στον αέρα. Ένα παιχνίδι που  δεν έχει αρχή και τέλος, κανείς δεν  είναι σίγουρος ποια είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ  και ποιο το ΨΕΜΑ Κάπως έτσι δεν  είναι άλλωστε και η ζωή  μας Με τούς Γιώργο Ματαράγκα, Πέτρο Ξεκούκη, Αθηνά Μαυρομάτη, Πέτρο Πέτρου, Κωνσταντίνα Γκόρου, Μάριο Ντερντέ, Ηλιάνα Αραβή  και τον Μιχάλη Γιαννάτο.
Σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου Διασκευή έμμετρη απόδοση Δημήτρη Ποταμίτη Ελεύθερη απόδοση Αντώνη Παπαιωάννου Σκηνικά Παναγιώτη Μανίκα Κοστούμια Αργυρώ Ηλιάδη Μουσική επιμέλεια Γιάννη Μόρτζου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 21:00
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ
Παιδικό Θέατρο του Ευγένιου Τριβιζά
Ο ΤΖΙΜ ΤΟ ΤΖΙΤΖΙΚΙ και η συμμορία του Μονόφθαλμου τυφλοπόντικα
Ο “ΘΙΑΣΟΣ 81” παρουσιάζει μια  απολαυστική μουσική περιπέτεια για παιδιά από τον “ποιητή  παραμυθιών” και “μετρ των  ανατροπών” Ευγένιο Τριβιζά. Μια σπαρταριστή ανατροπή του γνωστού μύθου για τον Τζίτζικα και τον μέρμηγκα. Ένα έργο με θέμα την Φιλία, την Αλληλεγγύη και την αξία της Τέχνης στη ζωή. Δύο μυρμήγκια που ετοιμάζονται για τον χειμώνα, ένα ανέμελο τζιτζίκι βιρτουόζος του μαντολίνου, ένας δαιμόνιος κυνηγός ταλέντων, δύο εύπορες κότες και η ασύλληπτη συμμορία του μονόφθαλμου τυφλοπόντικα, είναι οι ήρωες του έργου που δίνει επιτέλους την τελική απάντηση στο προαιώνιο ερώτημα: «Να τζει κανείς ή να μη τζει;» Μια διαδραστική παράσταση με μεγάλη συμμετοχή των παιδιών και χρήση πολυμέσων.
Σκηνοθεσία Νανά Νικολάου Παίζουν: Αγγελίδου Πελαγία Θοδωρής Πετρόπουλος Γιάννης Πολιτάκης Δημήτρης Μόσχος Στέλλα Μαγγανά  Δημήτρης Γαλάνης Μουσική: Γιάννης Ζουγανέλης
  
ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 21.00
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ
HIP HΟP LiVE
Συναυλία το αυθεντικό  Hip Hop με τους
 ΜΙΘΡΙΔΑΤΗ – SEXPYR
Στοχεύοντας για μια ακόμη  φορά τα κακώς κείμενα του ελληνικού  “σήμερα”, ο Μιθριδάτης θέτει τις  απόψεις του, χρησιμοποιώντας το κλασικό επικριτικό χιούμορ και  σαρκασμό, προτείνοντας νέες ιδέες! Ιδέες  στολισμένες με την καλύτερη Hip Hop μουσική που θα μπορούσε να γεννήσει η φαντασία.
στα decks Dj VANILLA
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...