Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Οι επεκτάσεις του Μετρό μειώνουν τις εκπομπές CO2

Κατά 870 τόνους τουλάχιστον θα μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην Αθήνα χάρη στους νέους σταθμούς του Μετρό που θα τεθούν σε λειτουργία το 2013.Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας “Ημερησία”, οι επτά νέοι σταθμοί του Μετρό θα συμβάλλουν στην απομάκρυνση 200.000 οχημάτων από τους δρόμους του Λεκανοπεδίου, αριθμός που μεταφράζεται σε 879 τόνους διοξειδίου του άνθρακα.

Η παράδοση των νέων σταθμών του Μετρό θα ξεκινήσει το Μάρτιο του 2013 και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι.

Ειδικότερα, το Μάρτιο αναμένεται να παραδοθούν στο κοινό οι σταθμοί σε Περιστέρι και Ανθούπολη, ενώ μέχρι το καλοκαίρι του 2013 οι σταθμοί Ηλιούπολη, Άλιμος, Αργυρούπολη, Ελληνικό και Χαϊδάρι.

Με την παράδοσή τους το δίκτυο του μετρό της Αθήνας θα φτάσει συνολικά τα 47,1 χλμ. και θα διαθέτει 46 σταθμούς οι οποίοι θα εξυπηρετούν περισσότερους από ένα εκατομμύριο επιβάτες ημερησίως.

Μέχρι το 2017 αναμένεται η ολοκλήρωση των επεκτάσεων της γραμμής 3 του Μετρό (Μπλε) από το Χαϊδάρι ως τον Πειραιά.

Συγκεκριμένα έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες για την επέκταση της γραμμής σε μήκος 7,6 χιλιομέτρων με τους σταθμούς Αγία Μαρίνα, Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια, Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα από την επέκταση προς τον Πειραιά θα εξυπηρετούνται καθημερινά 132.000 επιβάτες, οι οποίοι θα αυξήσουν τους επιβάτες του αθηναϊκού μετρό σε περίπου ένα εκατομμύριο ημερησίως.

Τα περιβαλλοντικά οφέλη αυτού του έργου μεταφράζονται σε μείωση των ρύπων CO2 κατά 119 τόνους ανά ημέρα και βελτίωση των κυκλοφοριακών και περιβαλλοντικών συνθηκών του Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...