Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Σε ποιούς Δήμους απαγορεύτηκε η αιμοληψία λόγω του ιού Δυτικού Νείλου

Περίπου 40 κρούσματα έχουν καταγραφεί ήδη στη χώρα μας από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Μέχρι στιγμής δύο ηλικιωμένοι με βαρύ ιατρικό ιστορικό έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του ιού του Δυτικού Νείλου. Γενικότερα από τον ιό έχουν νοσήσει άτομα ηλικίας από 23 έως και 87 ετών.

Kατόπιν όλων αυτών, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) προχώρησε στον αποκλεισμό από τη διαδικασία της αιμοδοσίας, πολιτών οι οποίοι προέρχονται από περιοχές που έχουν «χτυπηθεί» από τον ιό του Δυτικού Νείλου, με στόχο να σταματήσει η μετάδοση του ιού μέσω των μεταγγίσεων.

Έτσι, η αιμοληψία πλέον απαγορεύεται στη Σάμο και στην Νάουσα Ημαθίας, καθώς και σε 16 περιοχές της Αττικής (Παλαιό Φάληρο, Άγιος Δημήτριος, Αργυρούπολη - Ελληνικό, Άλιμος, Ηλιούπολη, Γλυφάδα, Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Μοσχάτο, Μαρούσι, Χαλάνδρι, Νέος Κόσμος, Κυνοσάργους, Μετς, Παγκράτι και Άγιος Ιωάννης - Γούβα.

Στις περιοχές όπου απαγορεύθηκε η αιμοδοσία εντάχθηκε και ο δήμος Kύμης Aλιβερίου, αφού εντοπίστηκε σε χωριό του δήμου ένα ακόμη κρούσμα του ιου του Δυτικού Nείλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...