Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Σαλαμίνα: Πρωτοποριακή ράμπα κολύμβησης για ΑμΕΑ στην παραλία του Ρέστη

Του Γιώργου Λεκάκη, www.lekakis.com

Αποδεικνύοντας έμπρακτα την κοινωνική του ευαισθησία και τον σεβασμό του στα δικαιώματα των ατόμων με κινητικά προβλήματα, ο Δήμος Σαλαμίνας, της ιστορικής αυτής νήσου του Σαρωνικού και του Πειραιώς, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, προχώρησε σε μια πρωτοποριακή εγκατάσταση στην παραλία Ρέστη, πλησίον των εργατικών κατοικιών, για την διευκόλυνση των ατόμων αυτών, να απολαμβάνουν την κολύμβηση στην θάλασσα.


Πρόκειται για ειδικό κάθισμα, που κινείται μέσω ηλεκτροκίνητου μηχανισμού, επάνω σε ένα σταθερό μεταλλικό διάδρομο-ράμπα, που δίνει την δυνατότητα σε άτομα με κινητικά προβλήματα στα κάτω άκρα να μεταφέρονται από την ακτή μέσα στην θάλασσα, χωρίς βοήθεια άλλου ατόμου, να απολαμβάνουν το μπάνιο τους και να πραγματοποιούν εξειδικευμένες κινησιοθεραπείες μέσα στο νερό χωρίς να καταστρέφουν το προσωπικό τους αμαξίδιο.

Η λειτουργία του συστήματος ξεκινά από το σημείο όπου ο χρήστης έχει στην ακτή το ειδικό κάθισμα και καταλήγει μέσα στην θάλασσα έχοντας πλήρη αυτονομία. Για την διευκόλυνση στο μέγιστο βαθμό των χρηστών όλες οι λειτουργίες του συστήματος είναι τηλεχειριζόμενες με ειδικό τηλεχειριστήριο που διατίθεται από το Δημαρχείο Σαλαμίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...