Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Συνάντηση της Μαρίας Ρεπούση με το Δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο

Η Βουλευτής Α΄ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, συνοδευόμενη από το γραμματέα της Οργάνωσης ΔΗΜΑΡ Α’ Πειραιά Τάσο Πολυζώη, συναντήθηκε χθες το μεσημέρι με το Δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της βουλευτού στο πλαίσιο της ενημέρωσής της για την πολιτική της δημοτικής αρχής για την πόλη του Πειραιά.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε διεξοδικά τη Μαρία Ρεπούση και το γραμματέα της οργάνωσης για το οξύ οικονομικό πρόβλημα του δήμου και τις προτάσεις της δημοτικής αρχής προς την πολιτεία, για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και όσα ο δήμος προτίθεται να ξεκινήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα προκειμένου να αντιμετωπιστούν βασικά προβλήματα της πόλης. Ειδικότερα αναφέρθηκε στην έλλειψη χρηματοδότησης από το κράτος, καθώς οι χορηγούμενοι πόροι διατίθενται για την αποπληρωμή δανείων που είχαν συναφθεί από τις προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου.

Η βουλευτής από τη μεριά της υπογράμμισε την παρακμή της πόλης και την αναγκαιότητα να υπάρξουν πολιτικές και να ληφθούν μέτρα για το κυκλοφοριακό, τη στάθμευση με τη δημιουργία δημοτικών χώρων, τη διατήρηση και ανάπτυξη του πρασίνου, τη σύνδεση του λιμανιού με την πόλη και το άνοιγμα του προς αυτήν, τον πολιτισμό και την κοινωνική συνοχή. Ειδικότερα η Μαρία Ρεπούση αναφέρθηκε στην ανάγκη να ενισχυθούν οι πολιτιστικές δραστηριότητες, να διαφημιστούν τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι που παραμένουν ανεκμετάλλευτα και θα μπορούσαν να αποτελέσουν πόλο έλξης για πολλούς τουρίστες, αλλά και την ανάγκη να επαναπροσδιοριστεί η τουριστική ταυτότητα της πόλης με σκοπό να αποτελέσει τουριστικό προορισμό και όχι απλό διαμετακομιστικό κόμβο.

Η Βουλευτής συμφώνησε με το Δήμαρχο για την ανάγκη να παραμείνει και να αναπτυχθεί η κρουαζιέρα στο λιμάνι του Πειραιά και να μη μεταφερθεί σε άλλο σημείο, καθώς και την ανάγκη να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές, ώστε πρώτον οι επισκέπτες να παραμένουν στην πόλη και δεύτερον να έχουν εύκολη πρόσβαση μέσω δημόσιων μέσων μαζικής μεταφοράς στους όμορους δήμους.

Η Μαρία Ρεπούση χαιρέτησε τις πρωτοβουλίες που διατίθεται να αναλάβει ο Δήμαρχος για την αξιοποίηση της Βίλας Ζαχαρίου, -πρότεινε μάλιστα τη δημιουργία εκεί Μουσείου Ιστορίας της Πόλης του Πειραιά-, του περιβάλλοντος χώρου του ΣΕΦ, του κτίσματος της Ραλλείου και του Πύργου του Πειραιά, και συμφώνησε με το δήμαρχο Πειραιά για την ανάγκη να παραχωρηθεί στο Δήμο η αξιοποίηση δημόσιων ακινήτων.

Η συζήτηση υπήρξε γόνιμη και η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση εξέφρασε την πρόθεση της να συνδράμει το έργο της δημοτικής αρχής με όποιο τρόπο μπορεί κοινοβουλευτικά, ώστε ο Πειραιάς να αποκτήσει πάλι ζωή, ταυτότητα, κοινωνική συνοχή, να γίνει πιο φιλικός στου δημότες αλλά και προς τους επισκέπτες του. Υπήρξε συμφωνία και από τις δύο πλευρές για την ανάγκη προσδιορισμού των συνόρων της πόλης και την επανένωση του με τα φυσικά του όρια, τη θάλασσα. «Ο Πειραιάς είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη θάλασσα και δεν μπορεί να διαχωριστεί από αυτή». Τέλος ενημέρωσε το δήμαρχο για την ερώτηση που κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα για το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων της Ψυτάλλειας και ζήτησε το φάκελο για την υπόθεση της μαρίνας της Ζέας με σκοπό να καταθέσει νέα ερώτηση στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...