Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Μόνο στην Αττική «τρέχουν» 433 τεχνικά έργα

Άγχος μας πια δεν είναι οι απορροφήσεις αλλά η ομαλή μετάβαση στο νέο ΕΣΠΑ, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης


Σε αντίβαρο για την κρίση έχει μετεξελιχθεί το ΕΣΠΑ μέσω του οποίου μόνο στην Αττική αυτή τη στιγμή εκτελούνται 433 τεχνικά έργα.

Από τα έργα αυτά τα περισσότερα είναι «αν όχι στην τελική ευθεία, κοντά στην ολοκλήρωσή τους» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, σε δηλώσεις του κατά την τελετή υπογραφής των συμβάσεων για την κατασκευή συνολικά 11 έργων στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, που αφορούν σε έργα αντιπλημμυρικά και οδοποιίας, καθώς και σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς, συνολικού προϋπολογισμού 93 εκατ. ευρώ, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 28 μήνες.

Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε και η κατασκευή 5 παιδικών σταθμών, έργα συνολικού προϋπολογισμού 11,8 εκατ. ευρώ που θα ολοκληρωθούν και αυτά τους επόμενους μήνες.

«Το ΕΣΠΑ τρέχει και λειτουργεί ως αντίβαρο στην κρίση, αλλάζοντας όσο είναι εφικτό τη ζωή μας» ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης τονίζοντας ότι το μεγαλύτερο άγχος του υπουργείου Ανάπτυξης δεν είναι πλέον η απορροφητικότητα - πέρυσι η Ελλάδα ήταν στη 12η θέση και φέτος στην 4η - αλλά η ομαλή μετάβαση στο νέο ΕΣΠΑ.

«Γι' αυτό συνεργαζόμαστε με τις Περιφέρειες, με όλους τους φορείς και φυσικά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτό υπηρετεί και η τελευταία αναθεώρηση του σημερινού ΕΣΠΑ, που θα επισημοποιηθεί αν όχι μέσα στο μήνα, εν πάση περιπτώσει, τον Οκτώβριο» συνέχισε ο υπουργός Ανάπτυξης και κατέληξε: «Τρέχουμε λοιπόν και στο τέλος θα φτάσουμε. Να είστε σίγουροι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...