Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Το περίεργο «λουκέτο» στη Χρυσή Αυγή Αναβύσσου.

Με σκιές για παράνομα κυκλώματα και συμπλοκές έκλεισε άρον-άρον η τοπική οργάνωση σχεδόν έναν χρόνο μετά τα «θριαμβικά» εγκαίνια, ενώ επισήμως προβάλλονται οργανωτικοί λόγοι.


 «Η Τοπική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής στην Ανάβυσσο έκλεισε ύστερα από αναφορές ότι ορισμένα μέλη της προχωρούσαν σε εκβιάσεις καταστηματαρχών και σε άλλες παράνομες ενέργειες στην περιοχή...» ανέφερε στο Βήμα στέλεχος της Χρυσής Αυγής.

Τα γραφεία της Χ.Α. στην Ανάβυσσο, στη συμβολή της λεωφόρου Σουνίου και της 25ης Μαρτίου, εγκαινιάστηκαν μετά βαΐων και κλάδων την 1η Ιουλίου 2012, λίγες ημέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές. Στο Υπόλοιπο Αττικής η Χρυσή Αυγή είχε λάβει 32.200 ψήφους (περίπου 10%), ενώ στην περιοχή του Δήμου Σαρωνικού όπου ανήκει η Ανάβυσσος είχε καταγράψει ποσοστό 8,3% με 1.340 ψήφους. Στα εγκαίνια ήταν παρών και ο βουλευτής της περιοχής κ. Ηλίας Κασιδιάρης, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Πρέπει να αφήσουμε τα λόγια και να ξεκινήσουμε την προσωπική εργασία για το καλό της Χρυσής Αυγής».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο Βημα φαίνεται πως στην Ανάβυσσο υπήρξαν και προστριβές μεταξύ μελών της τοπικής οργάνωσης και αυτό φαίνεται να ξεχείλισε το ποτήρι και τα γραφεία έκλεισαν τον περασμένο Ιούνιο.

Ουδείς όμως γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη στα ενδότερα της Χρυσής Αυγής και μπήκε λουκέτο στα γραφεία της οργάνωσης. Μάλιστα φέρεται να ήταν τα μοναδικά που έκλεισαν σε όλη την Ελλάδα τουλάχιστον πριν από τα γεγονότα του Κερατσινίου και τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα πριν από δέκα ημέρες από άτομο που «σιτιζόταν» στα γραφεία του νεοναζιστικού μορφώματος.

Σύμφωνα με καταγγελίες, τον περασμένο Φεβρουάριο μέλη της Χρυσής Αυγής καταδίωξαν και χτύπησαν στην Ανάβυσσο συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ επειδή δεν τους άρεσε η μουσική που άκουγε


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...