Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ - Ποιος ήταν ο Παύλος Φύσσας που δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι


Σοκ προκαλεί η εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα έξω από καφετέρια στο Κερατσίνι.


Όπως έγινε γνωστό ο 34χρονος ανήκε στον αριστερό χώρο, ήταν γνωστός στην περιοχή για την αντιφασιστική του δράση και δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση από ομάδα ακροδεξιών, ενώ ο δράστης της επίθεσης ομολόγησε το έγκλημα και παραδέχθηκε ότι ανήκε σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.


Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν μάλιστα πως το ίδιο το θύμα αναγνώρισε και υπέδειξε τον δράστη.

Ο 34χρονος Π. Φύσσας που έπεσε νεκρός τα ξημερώματα στο Κερατσίνι προέρχεται από οικογένεια εργατών. Τόσο εκείνος όσο και ο πατέρας του, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν μέλη συνδικάτου μετάλλου.


Συγκλονίζουν τα όσα είπε ο πατέρας του θύματος:
«Μου είπαν ότι έβλεπαν τη μπάλα ο γιος μου με δυο άλλα άτομα. Κάποιος από την παρέα είπε κάτι για τους χρυσαυγίτες και κάποιος ειδοποίησε τους χρυσαυγίτες. Οι αστυνομικοί ήταν εδώ, φύγανε και ξαφνικά τον κυνήγησαν. Ο γιος μου ήταν εδώ και τον κυνήγησαν εδώ», δήλωσε.
Και προσθέτει: «Ο γιος μου μπήκε μπροστά, έδιωξε τα παιδιά και ένας έρχεται με το αμάξι ανάποδα βγαίνει και τον καρφώνει στην καρδιά. Ο γιατρός μου είπε ότι είναι επαγγελματικό χτύπημα».

Ο Παύλος Φύσσας ήταν γνωστός ως Killah P καθώς ασχολούνταν με τη χιπ χοπ μουσική.
killap 0

Στο προφίλ του στο Facebook ο ίδιος περιγράφει τον εαυτό του ως «ενεργό μέλος της RAP σκηνής από το 1997 ξεκινώντας την μουσική διαδρομή από το κίνημα του LOW BAP.»

Ο ίδιος εξηγεί μάλιστα το μουσικό του προφίλ ως εξής:
«Δημιουργός και συμμετέχων αρκετών σχημάτων όπως και project.
Συμμετοχές επίσης σε αρκετές δισκογραφικές συλλογές της hiphop σκηνής.
Ζωντανές εμφανίσεις σε όλα τα μεγάλα live stages όπως και σε όλα τα μεγάλα ανοιχτά θέατρα της Αθήνας και της Επαρχίας, δίπλα σε πολλά μεγάλα ονόματα της Ελληνικής hiphop σκηνής.
Η μουσική του διαδρομή μέχρι και σήμερα βασίζεται στην μη δισκογραφική κουλτούρα και η διάδοση των δουλειών του βασίζεται στο διαδίκτυο.»

Ο 34χρονος είχε πραγματοποιήσει ζωντανές εμφανίσεις σε πολλά μεγάλα live stages, δίπλα σε πολλά μεγάλα ονόματα της Ελληνικής hiphop σκηνής.

Η μουσική του διαδρομή μέχρι και σήμερα βασιζόταν στην μη δισκογραφική κουλτούρα και η διάδοση των δουλειών του στο διαδίκτυο.

Στους στίχους πολλών από αυτά είναι σαφές το συγκρουσιακό περιεχόμενο, με αναφορές στην δολοφονία Γρηγορόπουλου και τα επεισόδια τόσο στην Αθήνα όσο και παλαιότερα στη Γένοβα με τη δολοφονία Τζουλιάνι και αλλού.

Δείτε τον να ερμηνεύει ζωντανά το «Εκτός ελέγχου» το καλοκαίρι του 2011 σε εκδήλωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...