Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Μετέφεραν από την Τουρκία 218 κιλά ηρωίνης σε ζάντες αυτοκινήτων

Συνελήφθησαν έξι υπήκοοι Αλβανίας, τέσσερις άντρες και δύο γυναίκες


Πολυμελές κύκλωμα που εισήγαγε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης από την Τουρκία και τις διακινούσε στην ελληνική επικράτεια, εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ., έπειτα από επιχείρηση στην Αττική.

Ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συνελήφθησαν έξι υπήκοοι Αλβανίας, τέσσερις άντρες και δύο γυναίκες. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι οι δύο φερόμενοι επικεφαλείς του κυκλώματος, ένας 36χρονος άντρας και μία γυναίκα ηλικίας 31 ετών, ενώ αναζητείται ένας 35χρονος συμπατριώτης τους, που φέρεται ως τρίτο ηγετικό στέλεχος.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση φέρεται ότι διατηρούσε επαφές με άλλη οργάνωση εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε στο τέλος του περασμένου Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 36χρονος συλληφθείς φέρεται να είχε ηγετικό ρόλο στη δράση εκείνου του κυκλώματος (μαζί με άλλους δύο ομοεθνείς του που συνελήφθησαν). Μάλιστα, η εξάρθρωση εκείνης της σπείρας είχε προκαλέσει αίσθηση στο πανελλήνιο, καθώς ως μέλη της συνελήφθησαν Έλληνες αστυνομικοί από το Αγρίνιο, το Βόλο και τη Θεσσαλονίκη, που φέρονται ότι διατηρούσαν "παρτίδες" με το συγκεκριμένο κύκλωμα.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο κύκλωμα, αυτό εξαρθρώθηκε ύστερα από επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης στη Νέα Πέραμο Αττικής. Οι αστυνομικοί εντόπισαν ποσότητα περίπου επτά κιλών ηρωίνης μέσα σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στις ζάντες δύο Ι.Χ. αυτοκινήτων που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις μετακινήσεις τους.

Από την έρευνα προέκυψε ότι από τον Νοέμβριο του 2012, η οργάνωση εισήγαγε 218 κιλά ηρωίνης από την Τουρκία τις οποίες εν συνεχεία διακινούσε στην χώρα μας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. το οικονομικό όφελος που αποκόμισε το κύκλωμα από τη δράση του κατά το διάστημα αυτό υπερβαίνει το 1,5 εκατ. ευρώ.

Σε έρευνες που ακολούθησαν σε δύο σπίτια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν - μεταξύ άλλων - 5,5 κιλά άγνωστης, μέχρι στιγμής, ναρκωτικής ουσίας, μία πρέσα πίεσης 15 τόνων με σιδερένια καλούπια (κατασκευής μισού και ενός κιλού ηρωίνης), τρεις ζυγαριές ακριβείας, οκτώ ζάντες αυτοκινήτου (κατάλληλα τροποποιημένες για απόκρυψη ναρκωτικών ουσιών), το χρηματικό ποσό των 960 ευρώ (προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών) και 14 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...