Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Πάει για υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά ο Γιώργος Βερνίκος

Υπήρξε για μια ημέρα υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας της τρικομματικής ΝΔ- ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ αν και αποχώρησε μετά την ορκωμοσία του λόγω off shore εταιρειών που διατηρούσε και οι οποίες δεν μπορούσαν πολιτικά να "συγχωρεθούν". 


Οι πολιτικές καταβολές του έχουν ως βάση την Αριστερά (υπήρξε αγωνιστής του Πολυτεχνείου και βασανίστηκε από τη χούντα), κατόπιν κινήθηκε στον εκσυγχρονιστικό πυρήνα, ενώ διατηρεί προσωπικά πολύ καλές σχέσεις και με τη ΝΔ καθώς και με πολιτικούς όπως ο Κώστας Καραμανλής ή ο Προκόπης Παυλόπουλος κ.ά. Όμως ο Γιώργος Βερνίκος δεν φαίνεται να μένει μόνο εκεί. 

Πολιτικό ων ο ίδιος, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του newmoney.gr, ο γνωστός επιχειρηματίας συζητά έντονα τις τελευταίες ημέρες το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος Δήμαρχος της πόλης του Πειραιά απέναντι στον Βασίλη Μιχαλολιάκο. Ο κ. Βερνίκος ως διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Vernikos Yaghts έχει άρστες σχέσεις με το μεγάλο λιμάνι εδώ και πολλά χρόνια και για το λόγο αυτό το θεωρεί ως βάση τόσο των επιχειρηματικών όσο και των κοινωνικών του δραστηριοτήτων.

Ήδη ο κ. Βερνίκος έχει ζητήσει να τρέξει δημοσκόπηση στον Πειραιά ιμε το όνομα του ενώ καθόλου τυχαία δεν ήταν η παρουσία του στο διήμερο συνέδριο για την επέτειο των 39 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ συμμετέχοντας στη συζήτηση "από την κρίση στην ανασυγκρότηση". Έγκυρες πηγές μας αναφέρουν πως ο επιχειρηματίας της ναυτιλίας θα πάρει την τελική του απόφαση για την κάθοδο του στην πολιτική τον επόμενο μήνα όμως όσοι τον γνωρίζουν μιλούν για ειλημμένη απόφαση η οποία ενδεχομένως θα στηριχτεί και από την ΔΗΜΑΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...