Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

«Οδός Παύλου Φύσσα» θα ονομάζεται ο δρόμος όπου δολοφονήθηκε ο 34χρονος

Το δημοτικό συμβούλιο Κερατσινίου, κατά τη συνεδρίασή του, αποφάσισε ομόφωνα τη μετονομασία της οδού Παναγή Τσαλδάρη σε «οδό Παύλου Φύσσα» ως ελάχιστο φόρο τιμής στον αδικοχαμένο 34χρονο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου όπου και πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση.

Κάτι αντίστοιχο αναμένεται να πραγματοποιηθεί και στη Νίκαια όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, το δημοτικό συμβούλιο προσανατολίζεται στο να μετονομάσει σε «οδό Παύλου Φύσσα» το δρόμο όπου στεγάζονται τα γραφεία της «αμαρτωλής» Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Εξάλλου ο Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη ζητάει με ομόφωνο ψήφισμά του την οριστική απομάκρυνση των γραφείων της Χρυσής Αυγής από την περιοχή.

Οπως σημειώνεται στο ψήφισμα, «το "αυγό του φιδιού" εκκολάφτηκε με την ανοχή και την ευθύνη του πολιτικού μας συστήματος. Είναι "τέκνο" πολιτικών επιδιώξεων και σχεδίων, σκοτεινών μηχανισμών, κρατικών και παρακρατικών. Γι΄αυτό, είναι πολύ σημαντικό ο λαός να επαγρυπνά κλείνοντας την πόρτα σε όλους αυτούς που, εκμεταλλευόμενοι την ανεργία, τη φτώχεια, την ξενοφοβία, οικοδομούν τον φασισμό- ρατσισμό. Παρά τις εξελίξεις, εμείς δηλώνουμε ότι θα δουλέψουμε σκληρά για την εξάλειψη των λόγων που γεννούν τέτοιες συμπεριφορές. Θέλουμε την κοινωνία του δήμου μας απαλλαγμένη από το δηλητήριο του ναζισμού και του ρατσιστικού μίσους, ενωμένη και αλληλέγγυα, να διεκδικεί και να κατακτά ένα μέλλον που θα αντιστοιχεί στους αγώνες που η ίδια έδωσε στο παρελθόν, στους ήρωες που θυσίασε, στο αίμα που χύθηκε... Γι΄ αυτό, αντιδρούμε στην προσπάθεια "ταύτισης" της Νίκαιας με τη Χρυσή Αυγή. Όποιοι επιχειρούν κάτι τέτοιο είναι ανιστόρητοι και γελοιοποιούνται. Ο δήμος Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη θα εξαντλήσει κάθε μέσο που έχουν στη διάθεσή τους για την υπεράσπιση των αγώνων, των ιδανικών και της ιστορίας αυτής της πόλης. Οι φασίστες, οι ναζί και οι ρατσιστές ήταν πάντα παράνομοι στη συνείδηση του λαού της Νίκαιας. Το ίδιο ισχύει και για τους απογόνους τους!».

Σημειωτέον ότι τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια παραμένουν κλειστά εδώ και μερικές εβδομάδες, έπειτα από την οργή που ξέσπασε για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...