Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Εξιχνιάστηκε δολοφονία στις Αχαρνές - Ποιος ο δράστης που έθαψε το πτώμα σε οικόπεδο

Συνελήφθη ο 30χρονος δράστης, ο οποίος πυροβόλησε πριν από ένα μήνα, στις Αχαρνές, έναν 31χρονο Αλβανό στο κεφάλι με κυνηγετική καραμπίνα και στη συνέχεια έθαψε τη σορό σε οικόπεδο κοντά στο σπίτι του. Μαζί του συνελήφθη κι ένας 35χρονος αστυνομικός για υπόθαλψη εγκληματία, ο οποίος δεν ανέφερε, ως όφειλε, την παραπάνω πράξη σε οποιαδήποτε αστυνομική Αρχή.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 31χρονος Αλβανός είχε δηλωθεί την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013, στο Τμήμα Ασφαλείας Μελισσίων, εξαφανισμένος, από τον αδελφό του, ο οποίος ανέφερε ότι την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013 το 31χρονος είχε αποχωρήσει με το αυτοκίνητό του, από το σπίτι τους που διαμένουν στα Μελίσσια, χωρίς να έχει δώσει σημεία ζωής μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Το αυτοκίνητο είχε βρεθεί το πρωί της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου 2013 στις Αχαρνές, έχοντας όμως υποστεί αλλαγή του χρώματος, αντικατάσταση των τροχών και μεταβολή των εξωτερικών του χαρακτηριστικών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 30χρονος δράστης είχε ραντεβού με το θύμα την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013, στο σπίτι του στις Αχαρνές, προκειμένου να του παραδώσει χρηματικό ποσό, που του όφειλε από πώληση αυτοκινήτου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο 30χρονος πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα τον 31χρονο αλλοδαπό στο κεφάλι και τον σκότωσε.

Στη συνέχεια τύλιξε με σεντόνια και κουβέρτες το πτώμα και το μετέφερε με το αυτοκίνητο του σε οικόπεδο που βρίσκεται κοντά στο σπίτι του, όπου το έθαψε.

Μετά την ομολογία του ο δράστης οδήγησε τους αστυνομικούς και τους υπέδειξε το σημείο της ταφής. Χθες το πρωί παρουσία ιατροδικαστή και εισαγγελικού λειτουργού έγινε εκσκαφή στο συγκεκριμένο σημείο, όπου βρέθηκε η σορός του 31χρονου αλλοδαπού.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, έφερε τραύμα από κυνηγετικό όπλο και είχε βληθεί από κοντινή απόσταση στο πίσω και αριστερό μέρος του κεφαλιού του.

Όπως διαπιστώθηκε το όπλο του εγκλήματος είναι μια κυνηγετική καραμπίνα, που κατείχε παράνομα ο δράστης και η οποία βρέθηκε στο σπίτι του και κατασχέθηκε.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι ο δράστης είχε ενημερώσει για την διάπραξη του εγκλήματος 35χρονο αστυνομικό, ο οποίος δεν ανέφερε, ως όφειλε, την παραπάνω πράξη σε οποιαδήποτε αστυνομική Αρχή και για το λόγο αυτό συνελήφθη.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, κατηγορούμενοι, ο 30χρονος για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της κλοπής και της παράβασης του νόμου περί όπλων και ο 35χρονος αστυνομικός για υπόθαλψη εγκληματία.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε Ε.Δ.Ε. για τη διερεύνηση της εμπλοκής του αστυνομικού.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...