Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Με το Αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο «Η Ελλάδα μας κατά Ξαρχάκον» συνεχίζεται ο Μουσικός Οκτώβρης στο Μαρούσι


Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το αφιέρωμα στο Νίκο Γούναρη, ο Μουσικός Οκτώβρης συνεχίζεται στο Μαρούσι με την παράσταση-αφιέρωμα στο μεγάλο μας Μουσικοσυνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο με τίτλο «Η Ελλάδα μας Κατά Ξαρχάκον».

Η Παράσταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 19:30, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υγείας(Κτήριο ΕΟΠΥΥ-Λ.Κηφισίας).

Πρόκειται για ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο, ιδιαίτερου χαρακτήρα της Εταιρείας Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια και του Νεανικού Χορωδιακού Συνόλου «ΕΜΠΝΕΥΣΙΣ», με πρωταγωνιστές τα παιδιά. Μία αναδρομή στη Νεότερη Ελληνική Ιστορία μας και τον Πολιτισμό μας, μέσα από τη μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου και τους εμπνευσμένους στίχους του Νίκου Γκάτσου και Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Με τη Χορωδία συμπράττει ο τραγουδιστής Βασίλης Λέκκας. Επίσης τραγουδά ο Γιώργος Παντερμάκης . Αφηγείται η ηθοποιός Ναταλία Καποδίστρια. Διεύθυνση Χορωδίας και Ορχήστρας από την Έλενα Καντάρη-Κούκου.

Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013, θα ακολουθήσει τα αφιέρωμα στη Τερψιχόρη Παπαστεφάνου, που συμπληρώνοντας φέτος 30 χρόνια από την ίδρυση της Μικτής Χορωδίας Δήμου Αμαρουσίου και έχοντας στο ενεργητικό της πλήθος σημαντικών συναυλιών με αυτή της την εμφάνιση αποχαιρετά την ενεργό δράση.

Η Τερψιχόρη Παπαστεφάνου, ιδιαίτερα γνωστή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για τις περίφημες χορωδιακές διασκευές των τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη, είναι η πρώτη που μετέφερε το έντεχνο ελληνικό τραγούδι σε χορωδιακή μορφή και τόλμησε να το συνοδεύσει Λαϊκή Ορχήστρα.

Ο Μουσικός Οκτώβρης στο Μαρούσι θα ρίξει αυλαία με το αφιέρωμα στη Μαίρη Λίντα και στο Μανώλη Χιώτη « Μια ζωή σαν παραμύθι », την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013.

Μια μουσική παράσταση που αφηγείται το «παραμύθι της ζωής» του πιο θρυλικού ζευγαριού του λαϊκού μας πενταγράμμου, της Μαίρης Λίντα & του Μανώλη Χιώτη. Η σπουδαία κυρία του ελληνικού τραγουδιού ξετυλίγει επί σκηνής το κουβάρι των αναμνήσεών της, με τις διαχρονικές ερμηνείες της και με την αμεσότητα της προσωπικής της μαρτυρίας, να ξυπνάει μνήμες από νοσταλγικές εποχές.


Στη παράσταση θα ακουστούν όλες οι μεγάλες επιτυχίες του Μανώλη Χιώτη αλλά και πολλών ακόμη σπουδαίων συνθετών που συνεργάστηκαν στενά με το θρυλικό ζευγάρι, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Κώστας Καπλάνης κ.α.

Τραγουδά η Μαίρη Λίντα.

Κείμενα - σκηνοθετική επιμέλεια - αφήγηση: Μάκης Δελαπόρτας

Παίζουν: Μανώλης Καραντίνης, ο σπουδαίος δεξιοτέχνης του μπουζουκιού στο ρόλο του Μανώλη Χιώτη.

Ενορχήστρωση: Γιώργος Παγιάτης

Χώρος και ώρα διεξαγωγής των εκδηλώσεων: Αμφιθέατρο Υπουργείου Υγείας (Λεωφ. Κηφισίας 39, Μαρούσι, δίπλα στην HELEXPO)

Ώρα έναρξης: 19:30

Δωρεάν μεταφορά στο χώρο των εκδηλώσεων με λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας από το σταθμό του Η.Σ.Α.Π Αμαρουσίου.

Ώρα αναχώρησης: 18:50 και 19:10

Επιστροφή από Αμφιθέατρο Υπουργείου Υγείας μετά το πέρας κάθε εκδήλωσης.

Είσοδος ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...