Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 2/11

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ  ΦΑΣΙΣΜΟ & ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ!

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ  ΜΑΣ!

Η αιματηρή δολοφονία  του αντιφασίστα καλλιτέχνη Παύλου Φύσσα είναι το κεντρικό γεγονός  που σφραγίζει τις πρόσφατες  εξελίξεις. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα υπήρξε μια ξεκάθαρα πολιτική δολοφονία. Ενορχηστρώθηκε από τα διαβόητα «τάγματα εφόδου» της Χρυσής Αυγής και είχε κίνητρα και βασικό στόχο την εξόντωση ενός εκ των «αντιπάλων» για τα μάτια των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα αποτέλεσε την κορύφωση μιας διαδικασίας κλιμάκωσης της βίας από πλευράς της Χ.Α, η οποία ξεκίνησε από επιθέσεις σε μετανάστες και ομοφυλόφιλους, και ύστερα πέρασε σε χτυπήματα σε αγωνιστές και συνδικαλιστές όπως στο Πέραμα. Η δολοφονία τόσο του Παύλου Φύσσα, όσο και παλιότερα του μετανάστη Σαχτζάτ Λουκμάν, από τη Χ.Α. αποτελεί μια φυσική εξέλιξη της ανάπτυξης και γιγάντωσης της νεοναζιστικής ιδεολογίας και του κοινωνικού φαινομένου του φασισμού, και δυστυχώς ήταν θέμα χρόνου να θρηνήσουμε κάποιο θύμα για να συνειδητοποιήσει σύσσωμη η κοινωνία την πραγματική φύση της Χ.Α.

Το φαινόμενο του φασισμού και της Χ.Α. όμως δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Η διάδοση του  φασισμού πατά πάνω στη θεσμοθέτηση  από πλευράς κράτους και κυβερνήσεων, μέσω των μνημονίων και των  λοιπών αντίστοιχων νομοθετημάτων, της διαρκούς φτώχειας, λιτότητας και ανασφάλειας που εκτρέφουν το φόβο και την απόγνωση και στρέφουν μερίδες του πληθυσμού στον εκφασισμό και τη λογική του μίσους προς το διπλανό. Οφείλεται, η διάδοση και μεγέθυνση του φασισμού και της Χ.Α., στην υιοθέτηση από πλευράς της κυβέρνησης της ατζέντας της Χ.Α μέσα από πρωτοβουλίες που προωθούν την ξενοφοβία: όπως η FRONTEX, η ανέγερση του φράχτη στον Έβρο, τα πογκρόμ κατά μεταναστών με το σχέδιο «Ξένιος Ζευς» του Δένδια, αλλά και μέσα από τη διάδοση της λογικής «νόμος και τάξη» που οδήγησε αμέτρητες φορές στα όργια καταστολής απέναντι σε όποιον διαφωνούσε με την κυβερνητική πολιτική. Φταίει η κυβέρνηση και ευθύνεται για την εκτροφή του φασιστικού φαινομένου, γιατί ενώ γνώριζε ότι η Χ.Α. έχει αλώσει την πλειοψηφία των σωμάτων ασφαλείας δεν έκανε τίποτα, γιατί ενώ είχε έτοιμη -όπως φάνηκε από τις πρόσφατες δικαστικές εξελίξεις- δικογραφία που αφορά τη δράση της Χ.Α. τα τελευταία τριάντα χρόνια, συνειδητά συγκάλυπτε τη δράση της και δεν της ασκούσε καμία δίωξη μέχρι τώρα.

Η τεράστια αντιφασιστική  κινητοποίηση σε όλη τη χώρα απέναντι στην πολιτική δολοφονία του Παύλου Φύσσα κι απέναντι στην αρχική προσπάθεια συγκάλυψής της από την κυβέρνηση  και τα ΜΜΕ, οδήγησε και στις πρωτοβουλίες για νομική-ποινική δίωξη της Χ.Α. Προφανώς, οι κυβερνόντες που τόσα χρόνια ενώ γνώριζαν, επέλεγαν να συγκαλύπτουν τη δράση της Χ.Α., δεν έγιναν ξαφνικά αντιφασίστες. Αφενός πιέστηκαν λόγω των αντιφασιστικών κινητοποιήσεων, αφετέρου διέγνωσαν μια ευκαιρία να παίξουν το μικροπολιτικό τους παιχνίδι. Η κυβέρνηση από τη μία διώκει τη Χ.Α. για να επαναπατρίσει χαμένους ψηφοφόρους και από την άλλη με τη θεωρία του «συνταγματικού τόξου» απέναντι στη «μάχη των δύο άκρων» προσπαθεί να αφοπλίσει το κίνημα, ταυτίζοντας όσους αγωνίζονται ενάντια στην κοινωνική εξαθλίωση και το φασισμό με την εγκληματική δράση της Χ.Α.

Για όλους τους παραπάνω λόγους τονίζουμε ότι ο φασισμός δε νικιέται μόνο με νομικά τερτίπια και ποινικές διώξεις. Πάνω από όλα ο αγώνας ενάντια στο φασισμό, δεν είναι  απλά και μόνο αγώνας ενάντια στη Χ.Α., αλλά και αγώνας απέναντι σε ότι γεννά αυτό το φασιστικό φαινόμενο. Είναι αγώνας ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση και όσους την προωθούν, για ζωή με αξιοπρέπεια σε μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

Τώρα, λοιπόν, που η κυβέρνηση προσπαθεί με κινήσεις εντυπωσιασμού να αποπροσανατολίσει την κοινωνία και το κίνημα, να πάρουμε επάνω μας τον αγώνα ενάντια στο φασισμό. Να μην επιτρέψουμε στους νεοναζί της Χ.Α. να χύσουν άλλο ρατσιστικό δηλητήριο στις γειτονιές μας, στους χώρους δουλειάς μας και στα σχολεία μας. Να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, να τους διώξουμε από όλους τους χώρους. Όποιος προωθεί το ρατσισμό, την ξενοφοβία και τη μισαλλοδοξία είναι ανεπιθύμητος. Γι αυτό και στην ευρύτερη περιοχή των Νοτίων Προαστίων έχει ιδιαίτερη σημασία ο αγώνας για να κλείσουμε οι ίδιοι οι αγωνιζόμενοι πολίτες της περιοχής τα γραφεία της Χ.Α. στον Άλιμο, τα οποία έχουνε κατ’ επανάληψιν γίνει ορμητήριο της βίαιης δράσης τους. Για να τους δείξουμε ότι είναι ανεπιθύμητοι στις γειτονιές μας. Καλούμε όλους τους πολίτες των Νοτίων Προαστίων να συμμετάσχουν σε αυτόν τον αγώνα, καλούμε τα εργατικά σωματεία και οργανώσεις να βρεθούν μαζί μας απέναντι στη φασιστική απειλή, καθώς και κάθε τοπική συλλογικότητα που θέλει να αγωνιστεί ενάντια στο φασισμό και τη Χ.Α.

Να κλείσουν τώρα τα γραφεία της Χ.Α.
Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας
Όλοι  στην πορεία ενάντια στο φασισμό  και τη Χ.Α.

Σάββατο 2/11, 12:00 μ.μ. - προσυγκέντρωση ΜΕΤΡΟ Ηλιούπολης

Αντιφασιστικές  οργανώσεις, συλλογικότητες, συνελεύσεις, φορείς, σωματεία στα νότια προάστεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...