Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Οι μπίζνες της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα με τους φθηνούς εργάτες

Οι αποκαλύψεις για τη δράση της Χρυσής Αυγής και τις μπίζνες που ήθελε να κάνει στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος έρχονται με καταιγιστικούς ρυθμούς μετά και τις συλλήψεις στελεχών της οργάνωσης. Η Χρυσή Αυγή προσπαθούσε να συνεργαστεί με εργολάβους και να «μπει» στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος με φθηνά εργατικά χέρια, αφού ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα έχει εταιρεία που νοικιάζει εργάτες και θα έφερνε φθηνά εργατικά χέρια παίρνοντας ποσοστά από την αμοιβή.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής είχαν απειλήσει ακόμα και τους εργάτες – μέλη του ΠΑΜΕ πως θα τους εξαφανίσουν από τη Ζώνη. Οπως φαίνεται όμως οι επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου της ΧΑ εκτός από τους πολιτικούς έκρυβαν και οικονομικούς λόγους, αφού η οργάνωση ήθελε να κάνει τις δικές της μπίζνες στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και να μετατρέψει σε τσιφλίκι τους την περιοχή, αφού με αυτόν τον τρόπο και θα είχαν τον απόλυτο έλεγχο, αλλά και θα έβγαζαν χρήματα.

Η εταιρία του πυρηνάρχη με τα φθηνά εργατικά χέρια

Όπως αποκαλύπτει «Το Έθνος» ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα Περικλής Μουλιανάκης είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας Periklis Shipping Services CO που δεν είναι παρά μια εταιρεία που νοικιάζει εργάτες σε άλλες. Οι εταιρείες αυτές συνήθως αναλαμβάνουν έμμεσες εργολαβίες. Συνεργάζονται με εργάτες στους οποίους εξασφαλίζουν δουλειά σε εταιρείες με τις οποίες επίσης συνεργάζονται. Οι εταιρείες αυτές εξασφαλίζουν φθηνά εργατικά χέρια αφού δεν είναι αναγκασμένες να πληρώνουν υψηλά μεροκάματα και ασφάλιση, ενώ οι εταιρεία ενοικίασης παίρνει ποσοστά από την αμοιβή και παράλληλα σπάνια είναι υποχρεωμένη να ασφαλίσει τους εργάτες.

Αυτός όμως είναι και ο λόγος που θεωρούν ότι το ΠΑΜΕ μπαίνει εμπόδιο στις «μπίζνες» της ΧΑ, ενώ όπως αναφέρει και το δημοσίευμα κάποιοι συμπληρώνουν ότι με τη δράση της οργάνωσης εναντίον του ΚΚΕ στην περιοχή του Περάματος οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής έδειξαν ότι υπάρχει γενικότερο σχέδιο για την περιοχή. Άλλωστε υπήρξε όπως επισημαίνουν και σχετική ερώτηση του βουλευτή Λαγού στη Βουλή με την οποία ζητούσε να μειωθεί η γραφειοκρατεία για την ίδρυση ναυπηγοεπισκευαστικής εταιρείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...