Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΞΕΚΙΝΑ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΚΤΩΒΡΗΣ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Ξεκινά την Κυριακή 13 Οκτωβρίου ο κύκλος των ετησίων εκδηλώσεων «Πολιτιστικός Οκτώβρης» στο Δημαρχείο Σαλαμίνας. Τις εκδηλώσεις αυτές, επιχειρεί ο Διεθνή Πολιτιστικός Οργανισμός «Το Καφενείο των Ιδεών», με την συμπαράσταση και του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με την πολυμελή Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Σαλαμίνας, υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Χρόνη Μιχαλάκη, η οποία θα παρουσιάσει τις «Μουσικές του Κόσμου», με γνωστές και κλασσικές ερμηνείες του διεθνούς μουσικού ρεπερτορίου.

Την Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, θα ακολουθήσει ένα αφιέρωμα μνήμης στον Νίκο Καζαντζάκη και τον Οδυσσέα Ελύτη με εισηγητή τον Ντίνο Κουμπάτη και συμμετοχή του πρωταγωνιστή του ελληνικού Θεάτρου Γιώργου Βασιλείου, ο οποίος θα ερμηνεύσει αποσπάσματα από το συγγραφικό έργο τους. Ενώ ο Γιάννης Σαρρής με την κιθάρα του θα αποδώσει τραγούδια γνωστών συνθετών σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη. Θα συμμετέχουν επίσης, το Συγκρότημα Πολιτιστικού Συλλόγου Κερατσινίου «ΘΥ.ΜΑΙ.ΤΑ.ΔΑΙ.» με νησιώτικους χορούς και τραγούδια, καθώς και η χορευτική ομάδα του 15ου Λυκείου Πειραιά «Χορηγέτες».

Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, θα λάβει χώρα το Δεύτερο Διεθνές Φεστιβάλ Θεατρικού Μονολόγου με κορυφαίες ερμηνείες πρωταγωνιστών του Θεάτρου, οι οποίοι θα ερμηνεύσεις αποσπάσματα από το Αρχαίο, κλασσικό και σύγχρονο παγκόσμιο θεατρικό ρεπερτόριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...