Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Στη Νίκαια συζητούν ψήφισμα κατά της Χ.Α. και ο Δήμος Περάματος ασχολείται με... τσιμούχες

Υπό το φως των αποκαλυπτικών στοιχείων που προστίθενται διαρκώς στη δικογραφία της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας για την προσχεδιασμένη επίθεση που δέχθηκαν αφισοκολλητές στο Πέραμα, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυΐα για να αντιληφθεί κανείς ότι ο Πυρήνας της Χρυσής Αυγής του Περάματος διαδραμάτισε και ίσως εξακολουθεί να διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο στην εγκληματική δράση της στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Πώς στέκονται όμως οι εκεί τοπικές κοινωνίες και οι δημοτικές αρχές απέναντι στα ειδεχθή αυτά φαινόμενα βίας;

Πέραμα, Νίκαια. Λαϊκές «γειτονιές» της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, μέχρι πρόσφατα ριγμένες στη λήθη, οι οποίες βρέθηκαν στο επίκεντρο της δημοσιότητας εξαιτίας των εγκληματικών δράσεων της Χρυσής Αυγής και του υποκόσμου της με τις τραγικές διαστάσεις που όλοι γνωρίζουμε.

Απ' ό,τι φαίνεται, όμως, οι ομοιότητες σταματούν εκεί. Και για να το διαπιστώσει κανείς δεν έχει παρά να κάνει μία «βόλτα» από τον δικτυακό τόπο του προγράμματος «Διαύγεια» (Πέραμα, Νίκαια), όπου οι δήμοι της ελληνικής επικράτειας αναρτούν και δημοσιεύουν τις ανακοινώσεις, τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα που θέτουν υπό συζήτηση.

Μία πρόχειρη λοιπόν ματιά στις αναρτήσεις των Δήμων Νίκαιας και Περάματος - από την 12η Σεπτεμβρίου, οπότε και έλαβε χώρα η επίθεση στους αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος μέχρι σήμερα (περνώντας από την 17η Σεπτεμβρίου οπότε και έλαβε χώρα η δολοφονία του Παύλου Φύσσα) - δίνει τα εξής αποτελέσματα:

Το μεν δημοτικό συμβούλιο της Νίκαιας - στις 17 Σεπτεμβρίου 2013, μόλις δύο ώρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και με την επίθεση στο Πέραμα να έχει προηγηθεί - με ψήφισμά του είχε διακηρύξει την αντίθεσή του στη δράση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια και είχε ουσιαστικά απαγορεύσει εκδήλωση που προγραμμάτιζαν οι φασίστες σε κεντρική πλατεία της πόλης.

Επιδεικνύοντας άμεσα αντανακλαστικά, προχθές (2 Οκτωβρίου 2013) έλαβε χώρα έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Νίκαιας με θέμα: «Συζήτηση και λήψη απόφασης για την έκδοση ψηφίσματος που αφορά την δράση της Χρυσής Αυγής μετά τις τελευταίες συγκλονιστικές αποκαλύψεις».

Όλες οι λεπτομέρειες της συνεδρίασης μαζί με τις θέσεις και τις ανακοινώσεις του εν λόγω δημοτικού συμβουλίου περιέχονται στο pdf, το οποίο έχει ανέβει στο δικτυακό τόπο «Διαύγεια».

Απεναντίας, μία ανάλογη ψηλάφηση των υπό συζήτηση θεμάτων του αντίστοιχου δημοτικού συμβουλίου του Περάματος δίνει μία πληθώρα αποφάσεων και ψηφισμάτων για... τσιμούχες οχημάτων του Δήμου και προσλήψεις μαέστρου της δημοτικής μπάντας, ούτε ένα όμως στοιχείο (μία θέση, μία ανακοίνωση) που να αφορά στο μείζον θέμα που κλονίζει εδώ και εβδομάδες ολόκληρη τη χώρα. Το ίδιο ισχύει και για το επίσημο σάιτ της Δημαρχείας.

Σαν να «μην τρέχει κάστανο»...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...