Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Έφυγε ο Δημήτρης Πιφέας

Aπό χθες το πρωί δεν είναι πια μαζί μας, τόσο αναπάντεχα, ο συνεπής αγωνιστής της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης, Δημήτρης Πιφέας.

Οικοδόμος ελαιοχρωματιστής, από τα πλέον ενεργά μέλη της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς της πόλης. Από το ΚΚΕ εσωτερικού της μεταπολίτευσης στον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Οικολογίας και στον ΣΥΡΙΖΑ του σήμερα, μέλος της οργάνωσης του Α' Διαμερίσματος Πειραιά. Ταυτόχρονα πρωτοστάτησε στις αυτόνομες αυτοδιοκητικές πρωτοβουλίες , στους "Πολίτες του Πειραιά" το 1986, στο "Λιμάνι της Αγωνίας" από το 1998. Στα χρόνια του Μνημονίου υπήρξε ένας από τους πρωτεργάτες των δομών αλληλεγγύης και της επισιτιστικής επιτροπής του "Λιμανιού της Αγωνίας".

"Η κοινωνία του Πειραιά, η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα Κινήματα πολιτών θρηνούμε την απώλεια ενός από τους πιο πολύτιμους φίλους, συντρόφους και συμπολίτες μας, που έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή, του Δημήτρη Πιφέα, ο οποίος υπήρξε υπόδειγμα αξιοπρέπειας, ευαισθησίας και προσφοράς.

Συγκλονισμένοι από τον άδικο χαμό του, όλοι οι σύντροφοι και φίλοι του από τον Πειραιά, καθώς και η Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζουμε στην αγαπημένη του οικογένεια και στ' αδέρφια τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια" σημειώνει η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά.
Ανακοίνωση εξέδωσε και το "Λιμάνι της Αγωνίας", στο οποίο ο Δημήτρης δραστηριοποιούνταν, στην οποία αναφέρεται πως:

"Δεν ήταν μόνο στον Πειραιά ο Δημήτρης, ήταν στην Πλατεία Συντάγματος του 2011 και στις αντιναζιστικές κινητοποιήσεις του 2012-13 διαδηλωτής, ήταν στα δίκτυα αλληλεγγύης και επισιτισμού των θυμάτων του Μνημονίου πρωτεργάτης. Εκεί έγραψε το τελευταίο και πιο όμορφο κεφάλαιο της ζωής του. Τον χαιρετούμε περήφανοι που ζήσαμε μαζί, που ήμασταν σύντροφοι και συντρόφισσές του. Στη Δήμητρα, στην Άρτεμη και στην Πηγή υποσχόμαστε πως θα σταθούμε δίπλα τους, όπως ο Δημήτρης Πιφέας στάθηκε δίπλα σε όποιον και όποια το είχε ανάγκη".

Ανακοίνωση  της ΔΗΜΑΡ Πειραιά για την  απώλεια του Δημήτρη Πιφέα.

 Η Δημοκρατική Αριστερά αποχαιρετά με οδύνη έναν αγνό και  ανιδιοτελή αγωνιστή, τον Δημήτρη  Πιφέα που έφυγε χθες. Ο Δημήτρης Πιφέας συμβόλιζε με τη ζωή και  τη δράση του το ήθος και την αξιοπρέπεια της Αριστεράς. Έδινε χωρίς να διεκδικεί, με πολύχρονη δράση ιδίως στα θέματα της πόλης και θαρραλέα προσωπική άποψη για την υπεράσπιση της οποίας δεν δίστασε ποτέ να συγκρουστεί. Η απώλεια του κάνει πιο φτωχό τον κόσμο της Αριστεράς, ιδίως στο λιμάνι.

-- Η πολιτική κηδεία του Δημήτρη Πιφέα θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στο Γ' Νεκροταφείο Αθηνών (Π. Ράλλη και Θηβών, Νίκαια).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...