Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Χρυσοχοΐδης: «Αν χρηματοδοτούμε αυτόν που θέλει να πάει στον Ωρωπό για μπάνιο στερούμε χρήματα από τον φτωχό»

Ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απέρριψε τα περί ανακολουθίας δηλώσεων που του καταλογίζονται σχετικά με τις τιμές των διοδίων.


«Είμαι απόλυτα έντιμος, σωστός και πιστός σε αυτό που είπα», ανέφερε το πρωί της Τρίτης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και επανέλαβε ότι οι αυξήσεις των διοδίων που ανακοινώθηκαν είναι αυτές που προβλέπονται από τις αρχικές συμβάσεις παραχώρησης των αυτοκινητόδρομων το 2007.



Παραδέχθηκε εκ νέου ότι υπήρχε μια αδικία για τους κατοίκους της Αττικής, αλλά αυτή αντιμετωπίστηκε καθώς δεν θα πληρώσουν την αύξηση της τιμής των διοδίων στις Αφίδνες.

Οπως εξήγησε, η τιμή διέλευσης από τα διόδια Αιφιδνών για τους κατοίκους του δήμου Ωρωπού θα παραμείνει στα 2,10 ευρώ για τα ΙΧ. Οποιος μάλιστα αποδεικνύει μια σχέση με την περιοχή μπορεί να πάρει το αυτόματο μηχάνημα για να έχει την έκπτωση, επισήμανε ο υπουργός - θα εξαιρεθούν δηλαδή και όσοι έχουν εξοχικά εκεί.

Προϋπόθεση, όπως εξήγησε, είναι να πάρουν και αυτοί βεβαιώσεις από τους Δήμους και τη ΔΕΗ που να αποδεικνύουν τη σχέση τους με την περιοχή, όπως συμβαίνει και με τους περίπου 40.000 μόνιμους κατοίκους του Δήμου Ωρωπού.

Ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης κατηγόρησε μάλιστα τους παράγοντες του Δήμου Ωρωπού ότι αντί να σπεύσουν να δώσουν τις βεβαιώσεις στους δημότες για να μην πληρώνουν τα αυξημένα διόδια, ξεσηκώνουν τον κόσμο σε κινητοποιήσεις.

Ο υπουργός Υποδομών υπογράμμισε ότι αν δεν αυξηθούν οι τιμές των διοδίων τότε τα χρήματα θα πρέπει να δοθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό. «Θέλουμε να το κάνουμε αυτό;», διερωτήθηκε.

«Αν επιλέξουμε να χρηματοδοτούμε αυτόν που θέλει να πάει στον Ωρωπό για το εστιατόριο ή για μπάνιο και να στερήσουμε χρήματα από τον άστεγο και τον φτωχό, αυτό κατά τη γνώμη μου είναι λάθος», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...