Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Λαύριο: Κινητοποίηση έξω από το Κέντρο Υγείας

Στάση εργασίας από το εργατικό κέντρο


Τετράωρη στάση εργασίας 11π.μ με 3μ.μ. και συγκέντρωση έξω από το Κέντρο Υγείας Λαυρίου στης 12 το μεσημέρι, διοργανώνει το εργατικό κέντρο Λαυρίου. Αιχμή της κινητοποίησης είναι η διεκδίκηση δημόσιας και δωρεάν Υγείας, να μην κλείσει ο ΕΟΠΥΥ και να μην κλείσουν τα ιατρεία σε Λαύριο και Κερατέα.


Επίσης να καλυφθούν οι αναγκαίες θέσεις στις παιδιατρικές, ορθοπεδικές, παθολογικές, καρδιολογικές ειδικότητες, καθώς και νοσηλευτικό προσωπικό. Η ανακοίνωση του ΕΚΛ αναφέρει τα εξής: "Σε συνεδρίαση του το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, εξετάζοντας την κατάσταση που υπάρχει στον χώρο της υγείας αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη τετράωρης στάσης εργασίας την Τρίτη 18 Φλεβάρη και συγκέντρωση έξω από το κέντρο υγείας Λαυρίου.

Για να ανατραπούν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης στην υγεία. Ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο και απολύτως δωρεάν σύστημα ΠΦΥ για όλο το λαό. Όλα τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ να στελεχωθούν με επαρκή υγειονομικό προσωπικό όλων των βασικών ειδικοτήτων, με μόνιμη, πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, να εξοπλιστούν και να εφοδιαστούν με επαρκές υγειονομικό προσωπικό και να μετατραπούν σε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Κέντρα Υγείας.

Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας - Πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών και κάθε ισοδύναμο μέτρο καθώς και η επιχειρηματική δράση στην Υγεία.

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης επιστημονικού και υγειονομικού προσωπικού. Μονιμοποίηση των εργαζομένων στα εργολαβικά συνεργεία, όλων των συμβασιούχων.

Ουσιαστικά μέτρα προστασίας σε όλους τους χώρους δουλειάς, πρόσληψη γιατρού εργασίας και τεχνικού ασφάλειας. Να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα σε όλους τους κλάδους. Να καλυφθούν οι απώλειες στους μισθούς και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Να σφραγιστούν τώρα τα βιβλιάρια όλων των ανασφάλιστων, να καλυφθούν όλοι οι εργαζόμενοι στα «κοινωφελή προγράμματα» και στα προγράμματα μαθητείας ή πρακτικής άσκησης. Σταθερό 5ήμερο - 6ωρο - 30ωρο. Μία εφημερία την εβδομάδα για τους γιατρούς".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...