Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Στοιχεία για εργολάβους που ζητούν παρέμβαση της ΧΑ στο Πέραμα κατέθεσαν σωματεία στον Εισαγγελέα

Στον Εισαγγελέα έφτασαν στοιχεία για προσπάθειες εργολάβων να ζητήσουν παρέμβαση της Χρυσής Αυγής στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. Πρόκειται για κατάθεση μελών των τεσσάρων σωματείων της ζώνης, τα οποία αναφέρθηκαν και σε απειλές που δέχονταν αρκετό καιρό πριν από την αιματηρή επίθεση στο Πέραμα εναντίον μελών του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, κατέθεσαν στοιχεία για το αίτημα των εργολάβων στη Χρυσή Αυγή να παρέμβει προκειμένου να πέσουν τα μεροκάματα των εργαζομένων και να διαλυθούν τα σωματεία. Για το ζήτημα υπήρχε καταγγελία στην εισαγγελία από τον Ιούνιο του 2012, από το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Αττικής και Νήσων, την Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών Καθαριστών, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Επισκευαστών Εγκαταστατών Πλοίων Αττικής και Νήσων και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών.

Την Τρίτη, τα εννέα μέλη του ΚΚΕ που δέχθηκαν την επίθεση στις 12 Σεπτεμβρίου, έκαναν συμπληρωματικές καταθέσεις στην ανακρίτρια, όπου ανέφεραν πως έχουν αναγνωρίσει τέσσερα άτομα από εκείνους που τους επιτέθηκαν με λοστούς και καδρόνια. Και οι τέσσερις, οι οποίοι έχουν αναγνωριστεί και ταυτοποιηθεί και από την αστυνομία, κλήθηκαν από την εισαγγελία να καταθέσουν την Παρασκευή (4/10).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...