Παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό - Έκανε χρήση της κανονικής της άδειας λέει ο σύλλογος
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Αίγινα και όχι μόνο πρόσφατη απόφαση, που υπογράφηκε από τον υπουργό Παιδείας Κωσταντίνο Αρβανιτόπουλο, σύμφωνα με την οποία τίθεται σε αργία και παραπέμπεται στο πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο καθηγήτρια στο Γενικό Λύκειο του νησιού.Η φιλόλογος ήταν αποσπασμένη στο τοπικό ιστορικό Αρχείο μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2013. Η παραπομπή, σύμφωνα με την καταγγελία του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών των νησιών του Αργοσαρωνικού, έγινε με το σκεπτικό ότι ζήτησε κανονική άδεια σε περίοδο που είχε προγραμματιστεί η μεταφορά του τοπικού ιστορικού Αρχείου από το Καποδιστριακό Κυβερνείο στο δημοτικό σχολείο Βαθέος. Η επιλογή αυτή σήμανε ουσιαστικά το κλείσιμο του Αρχείου.
Η καθηγήτρια κατηγορείται για παράβαση υπαλληλικού καθήκοντος και για αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός υπηρεσίας, καθώς, όπως υποστηρίζει ο Σύλλογος, δεν βρήκε κλειδαρά ν' ανοίξει τα γραφεία του Αρχείου, την ώρα που η διευθύντρια ήταν άρρωστη και είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Να σημειωθεί ότι την ημέρα της μεταφοράς αλλά και τις προηγούμενες ήταν κανονικά στο πόστο της.
Ο Σύλλογος, αφού καταδικάζει την πειθαρχική δίωξη και την υπαγωγή της καθηγήτριας σε αργία, κάνει λόγο για "ακραίο αυταρχισμό και τρομοκράτηση" από πλευράς υπουργείου, ζητώντας να σταματήσουν άμεσα και οι δύο διαδικασίες.
"Η περίπτωση της συναδέλφου Ιφιγένειας Γεωργάλα είναι ενδεικτική του τρόπου και του σκοπού με τον οποίο λειτουργούν οι πειθαρχικές διαδικασίες σήμερα: ως μηχανισμοί παραγωγής απολύσεων στο δημόσιο με βάση τις απαιτήσεις του μνημονίου και τρόικας. Με βάση αυτή την επιλογή οι εργαζόμενοι του δημόσιο βρίσκονται κάτω από την απειλή της πειθαρχικής δίωξης και της αργίας ακόμα και με τις πιο ανυπόστατες και αυθαίρετες καταγγελίες. Η εξαιρετικά αόριστη κατηγορία της «αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς υπαλλήλου εντός και εκτός υπηρεσίας» που αναβαθμίστηκε με τον μνημονιακό νόμο 4057/12, λύνει τα χέρια της εξουσίας για κάθε είδους δίωξη και αυθαιρεσία. Δίωξη πολιτική ή συνδικαλιστική , τρομοκράτηση αντιστάσεων ως και προσωπική αντεκδίκηση.
Το κράτος έκτακτης ανάγκης του Μνημονίου μαζί με την εργασιακή και κοινωνική εξόντωση εκπαιδευτικών, προωθεί την πλήρη απαξίωση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών. Με την αναθεώρηση του πειθαρχικού Δικαίου που έφερε ο νόμος 4057/12 το τεκμήριο της αθωότητας ουσιαστικά μετατράπηκε σε τεκμήριο ενοχής και το καθεστώς της αργίας ενεργοποιείται για τους πιο απίθανους λόγους" αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Σύλλογος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου