Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Στον ανακριτή Πειραιά δύο άτομα που αναγνωρίσθηκαν από τα θύματα της επίθεσης στο Πέραμα

Φωτογραφία αρχείου από πορεία στο Πέραμα
Στον Ε' ανακριτή Πειραιά παρουσιάστηκαν την Παρασκευή τα δύο, από τα τέσσερα, άτομα που έχουν αναγνωρισθεί από τα μέλη του ΚΚΕ και του Συνδικάτου Μετάλλου, ότι συμμετείχαν στην ομάδα της Χρυσής Αυγής, που τούς επιτέθηκε με λοστούς και καδρόνια στο Πέραμα, έξω από τις εγκαταστάσεις της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, τα μεσάνυχτα της 12ης Σεπτεμβρίου. 

Οι δύο πήραν προθεσμία για να απολογηθούν για τις 15 Οκτωβρίου.

Στην υπόθεση εμπλέκονται άλλα δύο άτομα, που έχουν αναγνωρισθεί από τα θύματα της επίθεσης, μεταξύ των οποίων και ο λεγόμενος «πυρηνάρχης» της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, για τον οποίο εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τον 'Αρειο Πάγο από το περασμένο Σάββατο και παραδόθηκε μόλις χθες στις αστυνομικές αρχές.

Το τέταρτο άτομο που εμπλέκεται στην υπόθεση δεν είχε εμφανισθεί έως τις 10 το πρωί στις δικαστικές αρχές Πειραιά. Στην περίπτωση που δεν παρουσιασθεί αυτοβούλως καθώς έχει επιδοθεί κλήση σε απολογία αναμένεται να εκδοθεί εναντίον του ένταλμα σύλληψης.

Σύμφωνα με τις συμπληρωματικές καταθέσεις των 9 θυμάτων, μεταξύ των οποίων και του προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σωτήρη Πουλικόγιαννη, στην επίθεση εναντίον τους που έγινε στη διάρκεια αφισοκόλλησης συμμετείχαν περίπου 50 άτομα που φορούσαν διακριτικά της Χρυσής Αυγής και κρατούσαν λοστούς και καδρόνια.

Πρόσθεσαν ότι οι δράστες της επίθεσης, όταν έφθασαν στο σημείο άρχισαν να φωνάζουν και να ρωτούν ποιος είναι ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου. Αφού άρχισαν να διαπληκτίζονται με τα μέλη και τον πρόεδρο του συνδικάτου, στη συνέχεια τούς επιτέθηκαν με λοστούς και καδρόνια, φωνάζοντας χαρακτηριστικά: «αυτά που ξέρετε μέχρι τώρα στη ζώνη να τα ξεχάσετε».

Η αστυνομία τότε για την επίθεση είχε ταυτοποιήσει τέσσερα άτομα, ενώ μετά τις σημερινές καταθέσεις, η εισαγγελία δεν αποκλείεται να εκδώσει εντάλματα σύλληψης.

Η Χρυσή Αυγή, σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την επίθεση τότε, είχε κάνει λόγο για συκοφαντίες και για τεχνητή ένταση που επιχειρεί το ΚΚΕ, με αφορμή τη δημιουργία εθνικιστικού φορέα Ελλήνων εργατών στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...