Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Aποκαλυπτική δικογραφία της Ασφάλειας: Η επίθεση της ΧΑ στο Πέραμα ήταν προσχεδιασμένη -Ο Λαγός έσπρωχνε και έβριζε αστυνομικούς

Την ώρα που οι φυλακές έχουν ανοίξει και την πύλη τους περνούν ο αρχηγός, βουλευτές, αλλά και στελέχη της Χρυσής Αυγής οι αποκαλύψεις για την εγκληματική δράση της οργάνωσης διαδέχονται η μία την άλλη. Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ που επικαλείται δικογραφία της Κρατικής Ασφάλειας προκύπτει πως η επίθεση στο Πέραμα στις 12 Σεπτεμβρίου κατά των μελών του ΚΚΕ ήταν προσχεδιασμένη από την ΧΑ.

Από τη δικογραφία, που στρέφεται κατά τεσσάρων μελών της Χρυσής Αυγής τα οποία αναγνωρίστηκαν από τα θύματα, προκύπτει ότι η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη και σε αυτήν συμμετείχαν πενήντα άτομα, μέλη της οργάνωσης από το Πέραμα και τη Νίκαια.

Πρωταγωνιστικό ρόλο είχε 34χρονος, ο οποίος παρουσιάστηκε χθες στη ΓΑΔΑ και συνελήφθη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς φέρεται να συντόνιζε την επίθεση και να κατηύθυνε τους χρυσαυγίτες που ξυλοκοπούσαν τα μέλη του ΚΚΕ. Ο ίδιος έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στον ξυλοδαρμό Αιγυπτίων ψαράδων στο Νέο Ικόνιο το καλοκαίρι του 2012. Επιπλέον, από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής προέκυψε ότι δύο ώρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον «πυρηνάρχη» της Νίκαιας –και προφυλακισμένο πλέον– Γιώργο Πατέλη.

Από τις καταθέσεις μαρτύρων προκύπτει ότι η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη και ότι σε αυτήν πήραν μέρος 50 άτομα, μέλη της Χρυσής Αυγής από το Πέραμα και τη Νίκαια. Ρόλο στην υπόθεση έχει διαδραματίσει και ο έγκλειστος, πλέον, βουλευτής Πειραιά της Χ.Α. Γιάννης Λαγός, ο οποίος επιτέθηκε στους αστυνομικούς τη στιγμή που έκαναν έρευνα στα γραφεία της Τ.Ο. Περάματος.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε ήδη από τις 18/9 δικογραφία σε βάρος 4 μελών της Χ.Α., που αναγνωρίστηκαν από τα θύματα. Σε αυτούς συγκαταλέγεται ο 34χρονος Αν. Π., που παρουσιάστηκε χθες στη ΓΑΔΑ και συνελήφθη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Ο 34χρονος έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στον ξυλοδαρμό Αιγύπτιων ψαράδων στο Νέο Ικόνιο, το καλοκαίρι του 2012. Επιπλέον, από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής προέκυψε ότι είναι ο κάτοχος τηλεφωνικής σύνδεσης με στοιχεία Fakir Salam, καθώς και ότι δύο ώρες μετά τη δολοφονία του Φύσσα συνομίλησε με τον «πυρηνάρχη» της Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη.

Λαγός σε αστυνομικούς: «Γ..ω την Παναγία μου, Φύγετε από δω»

Εμπλοκή στην υπόθεση έχει και ο επίσης προφυλακισθείς βουλευτής Πειραιά Γιάννης Λαγός, ο οποίος επιτέθηκε σε αστυνομικούς, που έκαναν έρευνα στα γραφεία της Τ.Ο. Περάματος τη νύχτα της επίθεσης. Στοιχεία που ενισχύουν τις κατηγορίες σε βάρος μελών της Χρυσής Αυγής για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης περιλαμβάνει η δικογραφία για την επίθεση σε αφισοκολλητές του ΚΚΕ, την 12η Σεπτεμβρίου στο Πέραμα.

Τη στιγμή που άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν έλεγχο στα γραφεία της Τ.Ο. Περάματος της Χρυσής Αυγής, εμφανίστηκε ο βουλευτής Γιάννης Λαγός. Στις καταθέσεις τους οι αστυνομικοί περιγράφουν ότι «έτρεξε σε έξαλλη κατάσταση προς το μέρος μας, απώθησε τους αστυνομικούς της Κρατικής, μας απομάκρυνε από την είσοδο φωνασκώντας ύβρεις όπως "Μ...να", "Γ..ω την Παναγία μου!", "Φύγετε από δω" και "Δώστε μου τα στοιχεία σας!"».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...