Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Συνεχίζονται οι εργασίες για τον καθαρισμό των νησίδων των οδών της Αττικής


Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης των νησίδων στις οδούς που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής. Έξι συνολικά συνεργεία εργάζονται εντατικά ώστε
η ολοκλήρωση των εργασιών να παραμείνει εντός χρονοδιαγράμματος. Την εβδομάδα που διανύουμε (22/7-27/7/2013) οι εργασίες που πραγματοποιούνται αφορούν στα παρακάτω σημεία:


1. Εργολαβία συντήρησης πρασίνου

Θα γίνει καθαρισμός νησίδων και βοτάνισμα:

α. Στη Λεωφόρο Σταυρού – Λαυρίου

β. Στη Λεωφόρο Μεσογείων

γ. Στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης

δ. Στη Λεωφόρο Καβάλας

ε. Στη Λεωφόρο Ποσειδώνος και Παλαιά Παραλιακή της Ποσειδώνος

ζ. Στη Λεωφόρο Συγγρού

η. Στη Λεωφόρο Χαμοστέρνας

2. Εργολαβία Οδοποιίας

Θα γίνει συντήρηση οδοστρωμάτων στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα στο ύψος της γέφυρας Ασπροπύργου έως τα όρια της παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού.

3. Εργολαβία Διαγράμμισης

Θα γίνουν διαγραμμίσεις:

α. Στη Λεωφόρο Κατεχάκη

β. Στην παραλιακή από το ύψος της Λεωφόρου Βουλιαγμένης έως τη Λεωφόρο Αλίμου.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε σχετικά: «Τα συνεργεία συντήρησης εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς για να αντιστρέψουν την άσχημη εικόνα που επικρατούσε στις νησίδες. Θα επαναλάβω για ακόμα μία φορά πως οφείλουμε να ευαισθητοποιηθούμε όλοι οι πολίτες και να συνδράμουμε ενεργά στη διατήρηση της ωραίας εικόνας που πρόκειται να αναδειχθεί με το πέρας των εργασιών. Ήδη έχουμε τα πρώτα ορατά αποτελέσματα, τα οποία αποδεικνύουν έμπρακτα πως δεν είμαστε ανακόλουθοι των λόγων μας. Για το λόγο αυτό θα ενημερώνουμε τους πολίτες σε εβδομαδιαία βάση για την πρόοδο των εργασιών και την πορεία του έργου».

Η διαδικασία συντήρησης των νησίδων αφορά κλαδέματα, δίκτυα ποτίσματος, συντήρηση των φυτών και φύτεμα νέων, καθαρισμούς, αποκομιδή και μεταφορά των κλαδιών και των σκουπιδιών, φυτοπροστασία, λίπανση, αντιμετώπιση πυρκαγιών, αποψιλώσεις ξερών χόρτων, απομάκρυνση πεσμένων δέντρων, διαγραμμίσεις οδών κλπ.

Οι εργασίες ξεκίνησαν ύστερα από την πρόσφατη υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, της σύμβασης για το έργο «ΣΠ-01/12 Συντήρηση, βελτίωση και εγκατάσταση πρασίνου στις νησίδες οδών αρμοδιότητας ΔΚΕΣΟ». Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε 12 μήνες, (και επιπρόσθετα δύο μήνες για εργασίες επιτήρησης/ άρσης επικινδυνότητας) έχει προϋπολογισμό 5,5 Εκατομμύρια Ευρώ, θα καλυφθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και αφορά συνολικά περίπου 600 χιλιόμετρα νησίδων στις μεγαλύτερες οδικές αρτηρίες του Νομού Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...