Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Εκρυβαν μισό τόνο κοκαΐνης σε φορτίο με μπανάνες

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για σοβαρή υπόθεση εισαγωγής μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική, μέσα σε φορτίο με οπωροκηπευτικά, βρίσκεται σε εξέλιξη από τη Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής σε συνεργασία με αστυνομικές υπηρεσίες της περιφέρειας.

Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί περισσότερα από 500 κιλά κοκαΐνης, ενώ γίνονται έρευνες για να εντοπιστούν οι παραλήπτες στην Ελλάδα και πιθανόν και σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η υπόθεση ξεκίνησε χθες, όταν έμπορος στη Ρόδο, βρήκε μέσα σε φορτίο με μπανάνες, που είχε παραγγείλει από τη Λατινική Αμερική, περίπου 280 κιλά κοκαΐνης. Αναστατωμένος ο έμπορος ειδοποίησε την Αστυνομία, που αμέσως τέθηκε σε συναγερμό.

Σήμερα το μεσημέρι, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής έκαναν έρευνα στην Αθήνα, στις αποθήκες της εταιρείας, που εισήγαγε τις μπανάνες, και μέσα σε παλέτες βρέθηκαν άλλα περίπου 240 κιλά κοκαΐνης.

Επιπλέον, εξετάζεται σε ποια καταστήματα έχουν ήδη παραδοθεί ποσότητες από την παρτίδα με τις μπανάνες, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ναρκωτικά και σε άλλες παραγγελίες. Επίσης, εξετάζονται στελέχη και υπάλληλοι της εισαγωγικής εταιρείας, που όμως δηλώνουν άγνοια και δεν αποδεικνύεται έως τώρα αν έχουν σχέση με την κοκαΐνη.

Από την έρευνα προκύπτει ότι η παράνομη ουσία φορτώθηκε στην Κολομβία μέσα στα κοντέινερ με τις μπανάνες. Το φορτίο εκτελωνίστηκε στην Ιταλία και ακολούθως μεταφορτώθηκε σε φορτηγά αυτοκίνητα με προορισμό την Ελλάδα.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εξετάζουν και το ενδεχόμενο τα ναρκωτικά να προορίζονταν για την Ιταλία και από κάποια σύγχυση να κατέληξαν στην Ελλάδα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν μέλη του κυκλώματος στην Ελλάδα.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας αναμένονται ανακοινώσεις από την ΕΛΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...