Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Αλλα δύο κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ανατ. Αττική

Επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις των ειδικών του ΚΕΕΛΠΝΟ ότι το λεκανοπέδιο βρίσκεται σε κλοιό επαπειλούμενης επιδημίας του ιού


Αλλοι δυο άνθρωποι προσβλήθηκαν το τελευταίο 48ωρο από τη λοίμωξη του Δυτικού Νείλου στην Ανατολική Αττική, επιβεβαιώνοντας  τις εκτιμήσεις των ειδικών του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) ότι το λεκανοπέδιο εφέτος βρίσκεται σε κλοιό επαπειλούμενης επιδημίας του ιού του Δυτικού Νείλου λόγω  των μολυσμένων κουνουπιών.

Συνολικά, οι ασθενείς με λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου είναι έξι, με τους τέσσερις εξ αυτών στην Ανατολική Αττική και τους άλλους στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Στην πλειονότητά τους είναι άνθρωποι ηλικίας άνω των 70 χρόνων – καταγράφηκε ωστόσο ένα κρούσμα που αφορούσε σε 29χρονη.

Οι μισοί ασθενείς εμφάνισαν ήπια συμπτώματα μετά το τσίμπημα με το μολυσμένο κουνούπι (πυρετό, πονοκέφαλο, μυαλγία) και οι τρεις εκδήλωσαν εγκεφαλίτιδα. Σύμφωνα με την μέχρι τώρα εικόνα, οι δύο εκ των ηλικιωμένων ασθενών νοσηλεύονται σε μεγάλο νοσοκομείο της Αττικής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...