Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Στο κτίριο παλαιών καπναποθηκών «ΚΕΡΑΝΗΣ» οι δικαστικές υπηρεσίες Πειραιά

Ο πρωθυπουργός αποδεχόμενος σχετική εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, άναψε το «πράσινο φως» για την μετεστέγαση των δικαστικών υπηρεσιών

Στο κτίριο των παλαιών καπναποθηκών «ΚΕΡΑΝΗΣ» επί της οδού Θηβών θα μετεστεγαστούν οι δικαστικές υπηρεσίες του Πειραιά στο σύνολό τους.

Ο πρωθυπουργός αποδεχόμενος σχετική εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, άναψε το «πράσινο φως» για την μετεστέγαση των δικαστικών υπηρεσιών, το οποίο ανασκευάστηκε πλήρως το 2002 και έκτοτε παρέμεινε αναξιοποίητο.

Το κτίριο «ΚΕΡΑΝΗΣ» αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και 6 ορόφους, συνολικού εμβαδού 29.000 τ.μ. και σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης πληροί όλες τις προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας.

Τη σχετική προκαταρκτική μελέτη για την εγκατάσταση όλων των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά εκπόνησε η «Θέμις Κατασκευαστική».

Σήμερα, οι δικαστικές υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά στεγάζονται σε 8 διαφορετικά κτίρια, επιβαρύνοντας σημαντικά τον προϋπολογισμό του κράτους. Συγκεκριμένα, στις δικαστικές υπηρεσίες του Πειραιά περιλαμβάνονται: Εφετείο – Εισαγγελία Εφετών, Πρωτοδικείο – Εισαγγελία Πρωτοδικών, Διοικητικό Εφετείο, Διοικητικό Πρωτοδικείο, Ειρηνοδικείο, Πταισματοδικείο, Ελεγκτικό Συνέδριο, Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων, Υπηρεσία Επιμελητών Κοινωνικής Αρωγής, Έμμισθο Υποθηκοφυλακείο και Κτηματολόγιο και Ιατροδικαστική Υπηρεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...