Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Στην κυκλοφορία οι τέσσερις νέοι σταθμοί του Μετρό

Βίντεο από τη στιγμή που άνοιξαν τις πύλες τους οι νέοι σταθμοί - Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι επιβάτες – Τα πρώτα δρομολόγια είναι γεγονός

Έφτασε η στιγμή που περίμεναν χρόνια οι κάτοικοι τεσσάρων δήμων στη νότια Αττική. Οι τέσσερις νέοι σταθμοί του Μετρό, σε Ηλιούπουλη, Αργυρούπολη, Άλιμο και Ελληνικό δόθηκαν στην κυκλοφορία στις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής και παραδόθηκαν στους πολίτες, που περίμεναν υπομονετικά και με αρκετό ενθουσιασμό την ώρα που θα άνοιγαν οι πύλες.

Με περισσή ικανοποίηση, όπως θα τους ακούσετε να δηλώνουν στα βίντεο που ακολουθούν, οι κάτοικοι της Ηλιούπολης και του Αλίμου κατέβηκαν τις σκάλες, περπάτησαν στους διαδρόμους και πήραν τις θέσεις τους στις αποβάθρες για να υποδεχτούν τους πρώτους συρμούς.


Με τη λειτουργία των νέων σταθμών εκτιμάται πως στο δίκτυο του Μετρό θα προστεθούν 83.000 επιβάτες, ενώ η διαδρομή Ελληνικό-Σύνταγμα θα διαρκεί 14 λεπτά.

Χθες, πραγματοποιήθηκε η τελευταία δοκιμή, παρουσία του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και του υφυπουργού, Μιχάλη Παπαδόπουλου.

«Παραδίδουμε ένα έργο που θα ανακουφίσει τα λαϊκά στρώματα στα νότια προάστια. Ένα έργο που δημιουργεί ανάπτυξη στις γειτονιές της Αθήνας» τόνισε ο κ. Χρυσοχοϊδης.

Στα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία ο σταθμός στο Χαϊδάρι και να ξεκινήσει η διάνοιξη σηράγγων στην επέκταση του δικτύου προς Πειραιά.

Την ίδια ώρα, σε συνεργασία με την «Ελληνικό ΑΕ» και τους δήμους της περιοχής καταβάλλεται προσπάθεια, ώστε να εξευρεθούν χώροι στάθμευσης στους τέσσερις νέους σταθμούς





protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...